НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
ОДЕСА И УКРАИНСКАТА ДЕЛТА НА ДУНАВ
03-06.09.2021
Първи ден: Отпътуване от Велико Търново в 02:00 ч. към Галац, разположен в началото на Дунавската делта, където се вливат реките Прут и Сирет, гранична точка на три държави – Румъния, Молдова и Украйна. Разходка в града – българската църква „Свети Панталеймон“, където е погребан архимандрит Максим Райкович, катедралата „Св. Андрей“, статуята на Капитолийската вълчица, Университета, Драматичния театър. Отпътуване за Одеса. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Разглеждане на забележителностите на Одеса - дворецът, собственост на семейството на Лев Толстой; дворецът на граф Воронцов и паметниците на херцог дьо Ришельо и Екатерина Велика; една от най-красивите барокови сгради в Одеса - Националният театър за опера и балет; Националният морски университет; Археологическият музей, стълбите на Потьомкин. Посещение на градината със скулптурите към Музея на литературата; Паметникът на Пушкин; площад „Остап Бендер” с паметника на дванадесетте стола свързан с едноименния роман на Иля Илф и Евгений Петров. Свободно време за разходка. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Отпътуване за Вилково, наричан – „украинската Венеция“ и „град на 72 острова“. Пешеходна обиколка на старата част на града - паметника на староверците - основателите на града, църквите, каналите или Ерика, както ги наричат тук, които се пресичат по протежение на селището. Живописни гърбави мостове са хвърлени през реката, долу се разхождат дървените лодки, с които се движат местните. Риболовен пикник с дунавска рибена чорба. Следобед водна екскурзия с лодка по каналите в Делтата. Запознаване с културата на управление на природата в делтата, традициите и живота на местното население. Посещение на защитеното крайбрежие, символично "0 " км - мястото, където Дунав се влива в Черно море. Настаняване в хотел. Нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Посещение на румънския град Браила. Разглеждане на забележителностите на града - българската църква с плоча посветена на основаването на БАН, часовниковата кула, площад Траян, театър „Мария Филоти“, църква Свети Архангел Михаил и Гаврил - най-старата църква съществуващата в Браила, която преди е била място за поклонение на мюсюлмани, гръцката църква. Отпътуване за Велико Търново.

Цента включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка, 3 нощувки със закуски.

Цената не включва: Входни такси за посещаваните обекти:
- Разходка с корабче по делтата на  река Дунав с включен обяд – 30 евро.
- Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 85 години - 2лв/ден

ЗАБЕЛЕЖКА:
- За Украйна се пътува задължително с ВАЛИДЕН ЗАДГРАНИЧЕН ПАСПОРТ!
- При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологична обстановка или блокиране не пътни участъци се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
- Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
- Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност за промяната им. Туристите заплащат актуланитв входни такси към момента на пътуването.
Брой преглеждания: 5576 Цена: 289 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Август Септември Октомври Ноември
Декември Януари Февруари Март
Април Май Юни Юли


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев