НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
ХИЖА МАЗАЛАТ С ПРЕХОД ДО РЕЗЕРВАТ „ПЕЕЩИ СКАЛИ“
13-14.11.2021

Хижа Мазалат е разположена на източната граница на Национален парк Централен Балкан, на 1620 м. н.в, в местността Мандрището. Построена е през 1935 година от севлиевска група туристи и досега сградата е запазила първоначалния си вид. През 2015 година взе награда за "Хижа на годината".ПЪРВИ ДЕН – 7.00 Тръгване от Велико Търново от паркинга на Стадиона към хижа Партизанска песен - разположена в Централна Стара планина на 25 км. от Габрово в живописна местност. От тук тръгва преходът към хижа Мазалат. Продължителността му е около 3:30ч. След настаняне в хижата и почивка, който желае може да се разходи до връх „Вълча глава“. Преходът е приятен, а върхът се намира само на около 1 час от хижата. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Към 7:30ч. се отправяме се към резервата „Пеещи скали“. Преходът е около 2:00ч. в посока. Интересното име на резервата идва от звуците, които издават скалите в него при силен вятър. Там ще направим почивка и ще се насладим на невероятните панорамни гледки. Връщане в хижата. Почивка за хапване. Вземаме раниците с багажа и се отправяме към хиха „Партизанска песен“, където ни чака автобусът. Прибиране във Велико Търново.

В цената са включени: 1 нощувка със закуска в хижа Мазалат (настаняване в стаи за 10-15 човека), транспорт по маршрута с лицензиран автобус, планинска застраховка, планински водач.

Цената не включва: разходи от личен характер, храна.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с удобни,затворени обувки (туристически по възможност) с добро сцепление (сандали,високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип)! Удобно е да носите раница за пешеходните преходи с дъждобран, якета, шапки , храна и вода.

Желателно е туристите да си носят щеки – улесняват много изкачването и слизането.
Брой преглеждания: 5043 Цена: 65 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Август Септември Октомври Ноември
Декември Януари Февруари Март
Април Май Юни Юли


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев