НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
СВИЩОВ И МАНАСТИРА "ПОКРОВ БОГОРОДИЧЕН" С ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА НА БОГОРОДИЦА
Свищов – църквата „Св. Троица“ – манастир „Св. апостоли Петър и Павел“ – къща-музей Алеко Константинов – манастир „Покров Богородичен“, с. Царевец (с чудотворна икона на св. Богородица, известна като „Богородица със счупеното пръстче“).
02.10.2021
Отпътуване от Велико Търново за Свищов. Посещение на храм "Св. Троица" - съграден в 1867 г. Той е един от най-интересните архитектурни паметници в Свищов. Дело е на големия български възрожденски строител уста Кольо Фичето. Иконите са рисувани от свищовлията Николай Павлович. Храмът е пострадал много при земетресението от 1977 г., но през 1992 г. е завършена реставрацията му.
Посещение на манастир „Св. апостоли Петър и Павел“. Няма сведения за първоначалното възникване на манастира и за неговата най-ранна история. Днешният манастирски храм e строен през 1644 г. През 1813 г. тук идва и основава килийно училище Неофит Бозвели. В архитектурно отношение манастирът представлява комплекс от църква, жилищни сгради и красив двор, потънал в зеленина. От северната страна на храма се намира гроба на св. мъченик Дамаскин Габровски, загинал мъченически за вярата през 1771 г.
Посещение на къща-музей Алеко Константинов. Построена е през 1926 година и е подарена на община Свищов от Алеко Константинов. Тя трябвало да служи за културните нужди на града, но днес в нея е изложена експозиция, която разказва за живота и делото на писателя. Възстановен е интериора на дома и са изложени предмети от детството и юношеството му, както и много други лични вещи, документи, снимки, както и сърцето на писателя.
Посещение на манастира „Покров Богородичен“ в с. Царевец. Той е построен по време на османското владичество, но скоро след това е бил разрушен. В сегашния си вид манастирът датира от края на XIX век. Манастирският комплекс включва църква (Успение на Богородично), 2 жилищни сгради и селскостопански сгради. Единственото, което напомня за старата обител е малък каменен олтар, намиращ се в двора на манастира. В манастира се намира и прочутата чудотворна икона на св. Богородица, известна като „Богородица със счупеното пръстче“. След молитви пред тази икона са се родили много дълго чакани деца, мнозина се получили изцеление от тежки болести. Връщане във Велико Търново.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- транспорт
- екскурзоводско обслужване
- медицинска застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Входни такси на посещаваните обекти!

ЦЕНА ОТ ГАБРОВО: 26 лв.
Брой преглеждания: 1073 Цена: 20 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Ноември Декември Януари Февруари
Март Април Май Юни
Юли Август Септември Октомври


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев