image
image
КОЛЕДЕН БАЗАР И КОМПЛЕКС THERME БУКУРЕЩ
от 155лв
1 нощувка
Румъния
Декември,

26-27.12.2023

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване в 06:00 ч. от Велико Търново по маршрут Русе - Гюргево – Букурещ. Пристигане в Букурещ - град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като “Малкия Париж”. Посещение на домът на фамилия Чаушеску, наречена "Дворецът на Пролетта" - разкошна резиденция, която е отворена и приема за посетители - повече от четвърт век след революцията в Румъния през 1989 г. Семейното жилище на Николае и Елена Чаушеску и трите им деца се намира в луксозния квартал "Примаверии", който по времето на режима е бил абсолютно недостъпен за обикновените румънци. Простира се на площ от 3000 кв.м разгърната площ и има 80 помещения, които включват собствен апартамент за всяко едно от трите деца, съпружески апартамент, работен кабинет, отделни покои за Елена Чаушеску, както и спалнята с прословутата "златна баня" на семейството. Свободно време в търговския център "Афипалас Котрочени", един от големите търговски центрове, разположен в близост до Президентския дворец. Посещение на Коледния базар в Букурещ. Базарът се провежда по традиция всяка година около Коледа по подобие на немските коледни базари. Над 100 дървени сергии примамват с красиви ръчно изработени изделия: носии, керамика, бродирани тъкани, икони, магнитчета, чинии, дървени и кожени изделия,маски, интересни бижута, музикални инструменти,ръчно рисувани сувенири и коледни играчки,др. Вечерта панорамна обиколка на Коледен Букурещ - Триумфалната арка, Атинеума, Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Победата, Кралския дворец. Настаняване в хотел. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН: Закуска. Посещение на парк център Тherme Букурещ с разнообразни съоръжения за релакс и СПА. Центърът разположен в северната част на Букурещ. Температурата тук целогодишно е около 29-30градуса, а тази на водата – 33градуса. Подземни термални извори захранват 9 басейна, 6 сауни и 16 водни пързалки в комплекса. Тук е изградена най-голямата ботаническа градина в Румъния с над 800 хиляди екзотични растения, от които 1500 палми, много орхидеи и други. Комплексът разполага с три сектора:
1. сектор РАЙ (ELYSIUM) с шест сауни с различна тематика, контрастен душ, инфра-червени легла, панорамни закрити плувни басейни с мокри барове, ресторант, голяма тераса и открити зони за релакс. Центърът предлага и масажи с предварително записване на рецепция и срещу допълнително заплащане. Не се допускат лица под 16 години! 
2. сектор ПАЛМИ (THE PALM), включващ голяма тропическа градина, хидромасажни легла, открити и закрити минерални басейни, тераси, джакузи, турска баня, мокър бар, ресторант и открит пясъчен плаж. Не се допускат лица под 16 години! 
3. сектор ГАЛАКТИКА (GALAXY) е предназначен за забавление на цялото семейство. Тук ще откриете водни пързалки за всички възрасти, закрит басейн с вълни, хималайска кабина за хромотерапия и солна терапия, открит басейн с бар и пясъчен плаж с палмови дървета и зона за игри. Няма ограничения за възраст!
Връщане във Велико Търново.

Цена от Велико Търново: 155 лв.
Цена от Павликени: 165 лв.
Цена от Габрово: 167 лв.

Цената включва:
- Транспорт;
- Екскурзоводско обслужване;
- 1 нощувка със закуска в Букурещ;
- Медицинска застраховка.

Цената не включва:
- Домът на Чушески - 55 леи възрастни; 45 леи пенсионери над 65г. и ученици
- Комплекс Therme
         зала Galaxy - 84 леи възрастни; 67 леи деца (03-14 г.); 74 леи пенсионери и ученци (над 14 г.)
         зала Galaxy + The Palm - 111 леи възрастни; 101 леи пенсионери и ученици (над 14 г.)
         зала Galaxy + The Palm + Elysium - 137 леи