image
image
image
КОЛЕДЕН БУКУРЕЩ
от 45лв
1 ден
Румъния
Декември,

09.12.2023     16.12.2023     17.12.2023

Отпътуване в 06:00 ч. от Велико Търново по маршрут Русе - Гюргево – Букурещ. Пристигане в Букурещ - град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като “Малкия Париж”. Посещение на Музея на селото. Това е най-големият музей на открито в Европа. Площта му се простира на 30 акра по бреговете на езерото Херастрау в едноименния парк. Този невероятен музей има колекция от 50 сгради - къщи,сламени колиби, църкви и мелници, пресъздаващи историята на архитектурата на румънското село. Посещение на Коледния базар в Букурещ. Базарът се провежда по традиция всяка година около Коледа по подобие на немските коледни базари и се разполага на площада пред университета. Над 100 дървени сергии примамват с красиви ръчно изработени изделия: носии, керамика, бродирани тъкани, икони, магнитчета, чинии, дървени и кожени изделия,маски, интересни бижута, музикални инструменти,ръчно рисувани сувенири и коледни играчки,др. Заедно ще имаме възможност да се насладим на прекрасната Коледна елха, а малките туристи да се срещнат с Дядо Коледа и да се качат на открита въртележка. Там може да се опитат и различни румънски специалитети, традиционни кашкавали и сирена, пушени месни деликатеси, вкусни сладкиши, греяно вино, румънска ракия, десетки видове хляб и козунаци. Ще завършим с панорамна обиколка на Коледен Букурещ - Триумфалната арка, Атинеума, Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Победата, Кралския дворец. Отпътуване за Велико Търново. Връщане във В.Търново около 22:00ч.

Цена от Велико Търново: 45 лв.

Цена от Павликени: 55лв.

Цена от Габрово: 57 лв.

Цената включва: 

- транспорт с лицензиран автобус/микробус - според броя записани туристи;

- екскурзовод

- пътни такси;

- медицинска застраховка 

 

Цената не включва:

- Музей на селото - възрастни 30 леи, пенсионери 15 леи, учащи 8 леи

- храна и разходи от личен характер. 

- трансфер от Павликени - 10лв.

 

Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт; 

-за деца под 18 години пътуващи сами или само с единия родител

 нотариално заверено пълномощно от липсващия родител, лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия на всички тези документи.

 

Начин на плащане: 

В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването. 

 

Забележки: 

Агенцията си запазва правото да промени последователността на програмата по независещи от нея причини и при недостигнат минимален брой туристи и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти. 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 20.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 5 дни преди датата на тръгване.