image
image
image
ПОЧИВКА ПО ПЪТЯ НА ПТИЦИТЕ ИЛИ ИСТИНСКАТА РАЗЛИКА МЕЖДУ ПЪТУВАНЕТО И ВАКАНЦИЯТА
от 649лв
6 нощувки
България
Юни, Юли,

30.06-06.07.2024  

Шабла - Дуранкулашкото езеро - Тюленово - нос Калиакра - мидена ферма Дълбока - плаж Болата - Балчик -  Камчия - Иракли -  Несебър - Резово - Силистар – Созопол

1 ден: Отпътуване от Велико Търново по посока гр. Шабла. Посещение на село Дуранкулак - крайната североизточна населена точка в България. Разположено на километър югоизточно от Дуранкулак, и разделено от морето с пясъчна коса се намира защитената местност Дуранкулашкото езеро - археологически резерват , известен като Българската троя. Разходка по екопътека Дуранкулашко езеро и разглеждане на Археологически комплекс Големият остров Дуранкулак. Археологическият комплекс е известен като най-големият в света праисторически некропол, най-старата каменна архитектура и единственият на Балканите елинистически храм на Великата богиня-майка Кибела. Посещение на най-източната точка на България -фарът на Шабла, който е най-старият фар на Черно Море и разположен до рибарското селище на нос Шабла. Съвсем наблизо са и останките на Византийска крепост от четвърти век. Разглеждане на чудните скали на Тюленово. Настаняване в местен хотел. Вечеря. Нощувка.
2 ден: Закуска. Разглеждане на живописния и стръмен, спускащ се поне 20-30 метра надолу до морето, оцветен в червени цветове скалист бряг на с.Тюленово. Отпътуване за едно от най – живописните места по северното крайбрежие - нос Калиакра. Отпътуване към с Българево. Обяд в мидената ферма Дълбока. Тя се намира в красивия Калиакренски залив, а на самия морски бряг над залива и фермата се намира миден ресторант Дълбока. Ресторантът предлага богато меню от пресни морски миди добити от мидената ферма както и разнообразие от ястия от морски дарове. Богатото и вкусно меню би задоволило и най- претенциозния вкус. Отпътуване към плаж Болата. Време за плаж. Плаж Болата е все още "девствен" и няма застроявания. Липсват съблекални, тоалетни и душове. През сезона действат 2 малки заведения тип "капанчета", от които може да се закупят бира, безалкохолни или храна. Отпътуване към Балчик. Нощувка в Балчик или Кранево. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ден: Разходка в гр. Балчик. Посещение на ботаническата градина и двореца. Ден за плаж. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден: Закуска. Отпътуване към гр. Варна. Разходка в района на Морската градина. Отпътуване по посока Камчия. По път спиране на панорамна площадка Галата, която се намира на около 2 километра от центъра на град Варна и предлага една от най – красивите гледки към града. На самата площадка са монтирани пейки и далекогледи. Възможност за обяд в някое от заведенията в близост. Отпътуване към курортен комплекс Камчия. Река Камчия е една от най-големите реки в България. Тя се влива в Черно море, като устието й е от типа естуар (като фуния). Лонгозната гора около реката точно в зоната на устието е обявена за природен резерват и защитена местност. Плажът около устието на река Камчия е част от дълга 12 километрова ивица с множество дюни, обрасли със сухолюбиви тревисти растения. Възможност за разходка с корабче. Време за плаж. Нощувка в Бяла или Обзор. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден: Закуска. Отпътуване към плаж Иракли. Време за плаж. Към 14 часа отпътуване за гр. Несебър. Разходка в града. Настаняване в хотел в района на Приморско или Китен. Вечеря. Нощувка.
6 ден: Закуска. Отпътуване за Резово. Резово е най-южното селище по нашия Черноморски бряг. При тамошните черноморски води се влива река Резовска, по която минава границата ни с Турция. Разходка. Време за плаж на плаж Силистар - един от най - красивите плажове у нас. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден: Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване към гр. Созопол. Време за разходка. Отпътуване към Велико Търново.

Цена от Габрово: 661лв.

Цената включва: 6 нощувки със закуски и вечери, екскурзоводско обслужване, застраховка.
Цената не включва входни такси за посещаваните обекти.

- Ботаническа градина, Балчик - работещи - 15лв., учащи и пенсионер - 5лв.

- Двореца, Балчик - работещи - 15лв., учащи и пенсионери - 3лв.