image
image
ДУБРОВНИК - МАГИЯТА НА АДРИАТИКА
от 525лв
4 нощувки
Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора
Септември,

 23-28.09.2024

Сараево - Мостар - Дубровник - Цавтат - Будва – Котор

ПЪРВИ ДЕН: В. ТЪРНОВО – САРАЕВО

Отпътуване от Велико Търново в 02.00ч.,02:45 ч. от Габрово  по маршрут: София – Пирот – Ниш– Чачак – Ужице – Мокра Гора - Вишеград – Сараево (Босна и Херцеговина). Пристигане в Сараево. Панорамна обиколка на града с възможност да се видят: моста на Айфел и историческия мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд /причина за започването на Първата световна война/, Инат къща, Кметството, Катедралата и Баш чаршия. Настаняване в хотел в Сараево. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: САРАЕВО – МОСТАР – ДУБРОВНИК

Закуска. Отпътуване за град Мостар. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в. /Мостът е в списъка за културни наследства на UNESCO. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен, и отново възстановен и открит през 2004г./. Разходка по тесните калдъръмени улички на старата част на града. Отпътуване за Хърватска.  Настаняване в хотел в Неум. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: ДУБРОВНИК

Закуска. Панорамен тур на Дубровнишка ривиера и Дубровник. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод (По време на програмата се посещават и туристическите обекти, за  които има входна такса. Туристите, които не желаят да заплатят входните такси, изчакват групата отвън пред всеки обект, за да продължат с туристическата обиколка): улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св. Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св. Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич.

По желание разходка с корабче до близкият остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина Разглеждане на ботаническата градина на острова.

Отпътуване за Будва. Настаняване в хотел. Нощувка. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Будва

Закуска. Туристическа обиколка в старият град на Будва: придвижвайки се по тесните улички и площадчета ще стигнем до църквата Св. Троица, катедралата Св. Йоан и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св. Никола и цяла будванска ривиера. Свободно време за обяд. Продължаване по маршрута за Котор, градът и природния район около него са включени в списъка на UNESCO. Туристическа обиколка в старият град: Западната порта на градските стени, Главния площад, Часовниковата кула, двореца на Дуковете, Византийския дворец,катедралата Св. Трифон. Кратко свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване от Будва за България. Пристигане след полунощ /шести ден/.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • 1 нощувка, 1 закуска в района на Сараево 
  • 1 нощувка със закуска в  Неум 
  • 2 нощувки, 2 закуски хотел  в Будва 
  • водач от фирмата организатор
  • екскурзоводско обслужване
  • местен екскурзовод за обиколката в Дубровник
  • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Входни такси за забележителностите по програмата:в Дубровник – възрастен 22 евро общо, дете до 14г. – 15 евро (Францискански манастир, Доминикански манастир, Дубровнишката катедрала, двореца Княжев двор)
  • Билет за корабче до остров Локрум – 25 евро
  • Доплащане към медицинската застраховка за хора над 64 г. - 2лв./ден