image
image
ПРИРОДНИТЕ ФЕНОМЕНИ НА ХЪРВАТСКА И СЛОВЕНИЯ И РОМАНТИЧНИТЕ ГРАДОВЕ НА ИТАЛИЯ
от 889лв
5 нощувки
Хърватия, Италия, Словения
Юли,

01-07.07.2024

Велико Търново – Загреб – Плитвички езера – Верона – Падуа – Венеция – Любляна – Белград – Велико Търново

 ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Велико Търново по маршрут В.Търново - София - Белград - Загреб. Транзитно преминаване през Република Сърбия. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел.  Нощувка.
ВТОРИ ДЕН:  Ранна закуска. Около 8:00 ч. отпътуване за национален парк "Плитвички езера". В този ден имате възможността да се насладите на красотите на Националния парк “Плитвице”, който е под егидата на ЮНЕСКО и е известен с 16-те си езера, всяко на различно ниво, съединени чрез серия от каскадни водопади, най-високият от които е 76 метра. Заобиколен от гъсти гори, националният парк "Плитвице" е природен феномен, който си заслужава да посетите! Обиколката е около 4 часа.  Около 14:30ч отпътуване за Лидо Ди Йезоло. Кратък престой в Риека по време на пътуването. Там където Адриатическо море се е вклинило в Европейският континент, се намира перлата на Хърватия – гр. Риека. Това е третият по големина град на Хърватия. Настаняване в хотел в Лидо Ди Йезоло(В района на Венеция). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Целодневна екскурзия до Верона и Падуа. Верона е малък град в северните части на Италия. По света е популярен с ароматното си вино и с историята за Ромео и Жулиета. Разхождайки се в града, няма как да не усетите романтичната атмосфера, носеща се от внушителните готически сгради. Посещение на къщата на Жулиета. Безспорно най-популярната забележителности във Верона са балконът и къщата на Жулиета, главната героиня на Шекспир в „Ромео и Жулиета“. Тя се намира в близост до централния площад на Верона, така че можете да стигнете до там пеша. Разглеждане на Амфитеатърът Арена Ди Верона, разположен на Пиаца Бра. Това е една от най-добре запазените антични структури от този тип. 
Амфитеатърът е изграден още през I век, като през годините е бил сцена за много гладиаторски борби и различни турнири. В днешни дни е световноизвестен главно заради мащабните оперни представления, които се изнасят тук. Отпътуване за Падуа. Разглеждане на Падуа – пл. “Сан Антонио” с базиликата “Сан Антонио”, статуята на Еразмо Гатамелата и пл. “Прато де ла Вале”, Пиаца Синьори, университета. Връщане в Лидо Ди Йезоло. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Разглеждане на забележителностите на Венеция. Разходка с корабче от Пунта Сабиони до пл. „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), посещение на историческия център на Венеция: площад „Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, двореца на Дожите. Разходка до моста “Риалто”.  Около 16:00 ч. отпътуване за Любляна. Настаняване в хотел. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Oбзорна обиколка на Любляна - Тройния мост, театъра, пазара, катедралата, кметството, Змейския мост, Люблянския замък и др. Свободно време  в центъра на Любляна. Отпътуване за Белград. Настаняване в хотел. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Белград Панорамна обиколка: църквата "Св. Сава", площада на републиката със статуята на княз Михаил Обренович, Народния театър, пл. "Теразия", крепостта "Калемегдан", пл. "Никола Пашич", Скупщината -сръбския парламент, Нови Белград. Отпътуване за България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- транспорт

- екскурзоводско обслужване

- 1 нощувка със закуска в Загреб

- 2 нощувки със закуски в Лидо Ди Йезоло

- 1 нощувка със закуска в Любляна

- 1 нощувка със закуска в Белград

- медицинска застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Входни такси за посещаваните обекти

- Плитвички езера - 35 евро

- Къщата на Жулиета - 7 евро

- Влизане във Венеция - 20 евро

- Доплащане за медицинска застраховка на лица над 64 г. - 2лв./ден