image
image
ЗАГРЕБ – ЗАЛЦБУРГ - МЕЛК – ВИЕНА
от 679лв
4 нощувки
Хърватия, Австрия
Май,

01-05.05.2024

 

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Велико Търново в 00:00ч.  Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб следобяд. Туристическа програма в града: Площад Бан Йелачич, Градец и църквата Св. Марко, старата градска кула Лотърчак /XVII в./, Катедралата на Каптол и епископския дворец. Град с уникална атмосфера, със свой собствен дух - Загреб е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища - Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на XIX в.  Настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Залцбург – градът на Моцарт. Пристигане в ранния следобяд. Пешеходна разходка в стария град. В атмосферата на този прелестен австрийски град витае вълшебството на приказна класическа музика, неподражаемият гений на един творец, покорил със своите музикални творения редица поколения в цял свят – Волфганг Амадеус Моцарт. Залцбург е красив, с богата история и традиции, но и модерен, пълен с живот, колоритен, очароващ... Тук ще видите красиви църкви, обширни площади, но и кокетни малки пространства, сгушени между внушителни сгради, както и дворци, слънчеви градини, крепости, оживени улички... Градът е разположен в подножието на Алпите, между Бавария и Тирол, от двете страни на река Залцах („солената река”) и се слави с едни от най-живописните средновековни улички и с великолепните си дворци. Посещение на двореца Мирабел и приказните градини към него. Посещение на родната къща на Моцарт, Катедралата Св.Руперт и Св.Вергил. Свободно време за снимки. Настаняване в хотел. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Виена. По пътя посещение на Абатството в Мелк - една от най-известните монашески обители в света. Разположена е на скала над австрийския град Мелк, с гледка към града и река Дунав. Абатство Мелк е на близо 1000 години.  Настаняване в хотел. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Обзорна обиколка - Мария-Терезия плац, паметника на Мария Терезия, площада на героите, дворцовия комплекс Хофбург, пл. Грабен с чумната колона, най-голямата катедрала в Австрия - Щефансдом.Посещение на двореца Шьонбрун: парка, музея на каляските, къщата на палмите, Глориете, фонтана на Нептун, първата в Европа зоологическа градина. Пешеходна разходка в стария град с местен екскурзовод: Мария-Терезия плац, паметника на Мария Терезия, площада на героите, дворцовия комплекс Хофбург, пл. Грабен с чумната колона, най-голямата катедрала в Австрия - Щефансдом. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за България. Завръщане късно през нощта.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- транспорт

- екскурзоводско обслужване

- 1 нощувка със закуска в Загреб

- 1 нощувка със закуска в Залцбург

- 2 нощувки със закуски във Виена

- медицинска застраховка

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Градска такса (CITY TAX) в хотелите;

- къщата на Моцарт – възрастни – 15 евро, ученици (6-14 г.) – 5 евро, ученици (15-18 г.) – 6 евро

- Абатството в Мелк - 20 евро възрастни; 11 евро ученици

- двореца Шонбрун – 26 евро – възрастен, 16 евро - ученици

- доплащане за слушалки - 5 евро/човек

- Доплащане за единична стая

- Застраховка „Отмяна на пътуване”