image
image
ТУРСКАТА ВЕНЕЦИЯ ЕСКИШЕХИР И БУРСА
от 419лв
3 нощувки
Турция
Май,

24-27.05.2023

Първи  ден: Отпътуване в 01.00 ч. Пристигане в Бурса късен следобед и разглеждане на забележителностите на Бурса - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улу Джами - с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната и част. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка. 

Втори  ден: : Закуска. Отпътуване за град Ескишехир. Той е модерен модерен турски град в Анадола, построен по европейски образец, известен още като Турската Венеция. Ескишехир е известен и като родното място на Настрадин Ходжа, който със своята мъдрост, хитрост и шеги се е  превърнал в емблематичен герой от турския фолклор. Разглеждане забележителностите на Ескишехир – етнографския комплекс „Одунпазаръ“,  Куршунлу джамия; музея на восъчните фигури (фигурите са изработени от кмета на града и негови помощници), парка „Кент“ с изкуствения си плаж. През града живописно се вие река Порсук и около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления, вечер пък мостовете над реката се превръщат в цветна феерия. Свободно време за разходка в града. Настаняване в хотел. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Свободно време или по желание (срещу заплащане) полудневна екскурзия до парка „Сазова“, където са впечатляващият приказен замък, напомнящ за Дисниленд; азиатският Миниатюрк с 32 макета; най-новият зоопарк „Ескишехир“ с 234 обитатели, построен през 2017 г. – на територията на зоопарка има Тропически изследователски център, Японска градина, Къща на папагалите и др. Посещение на най-големият МОЛ в града – „Еспарк“. Връщане в хотела. Нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Отпътуване за България през Истанбул. Посещение на новоткрития  Музей на Шоколада в Истанбул, където ще можете да видите много приказни герои, като Снежанка и седемте джуджета, Бременнските музиканти, къщичката на Баба Яга, Хензел и Гретел и много други..Пристигане във В. Търново късно вечерта.

Цената включва:

транспорт с лицензиран и комфортен туристически автобус;

всички гранични, магистрални и паркинг такси по маршрута;

1 нощувка със закуска в Бурса;

2 нощувки със закуска в Ескишехир

Медицинска застраховка до 5000€

 

Цената не включва:

 

Входните такси на туристическите обекти:

- Музей на восъчните фигури - 50 лири

- Разходка с яхта - 35 лири

- Разходка с гондола - 150 лири

- Музей на шоколада - 15 евро

 

Медицинска застраховка за лица над 65г. – по 2 лв. на ден.

Разходи от личен характер

Забележка : Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията и на входните такси, при промяна цените на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.

 

ДРУГИ УСЛОВИЯ:

  • За програми, в които не са упоменати хотелите, в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 5 дни преди датата на отпътуване.
  • Срок за записване: до запълване на свободните места.
  • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 40 туристи. 
  • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
  • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователността на записване.
  • Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер от 30% от пакетната цена.