image
image
ДЕЛТАТА НА ДУНАВ
от 295лв
2 нощувки
Румъния
Май,

10-12.05.2024

3 дни / 2 нощувки 

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване в 06:00 от Велико Търново. Пристигане в Констанца - третият по големина румънски град с най-голямото румънско пристанище. В древността градът е бил гръцка колония, наречена Томис. Пешеходна туристическа програма  включваща: Пристанището, Казиното – „перлата на града”, построено през 1909 г. в стил арт нуво, площад "Овидий" със стария римски Параклис, Историческият музей, Аквариума, Генуезкия фар построен през 1860 г. Свободно време в града. Отпътуване за Енисала - средновековна мощна крепост, която е охранявала тукашните румънски търговски маршрути. Тя е разположена в централната част на Южна Румъния, а крепостта Енисала, наричана още Хераклеа е една от най-интересните туристически забележителности в района. Енисала доминира над красивите езера Разим и Бабадак. Тукашните земи са част от Добруджанското поле – навсякъде се откриват живописни гледки на равни полета, покрити със зелена трева и множество водни канали. Отпътуване за Тулча, наречен столица на "Дунавската делта", а Сулинският ръкав - " Главна улица на Делтата”. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Полудневна разходка по Делтата на Дунав- биосферен резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО с площ от 4152 кв. км. мястото с най-богато разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида), кръстопът за прелетните птици от три континента, движещи се по пет въздушни коридора. Място, където могат да се видят застрашени и редки видове, а също така и над 45 вида сладководни риби в многобройните езера и блата. Делтата е извънредно богата на растителност - над 50 вида дървета и храсти, обвити с лиани, хмел и шипка. Тук гнездят соколи, морски безопашати орли, дроздове и славеи,   срещат се лисици, диви котки, зайци, еноти, рисове и дори глигани и вълци, а във водата видри, норки. Връщане в Тулча. Посещение на Аквариума в Тулча. Аквариумът е една от най-големите туристически атракции на града и е част от Музейния еко-туристически център "Делтата на Дунав". Центърът предлага на своите посетители богата постоянна експозиция и различни временни изложби, представящи флората и фауната характерна за биосферния резерват Делтата на Дунав. Аквариумът е оборудван с модерна инсталация и има вместимост 150 тона вода. Посетителите ще имат възможността да наблюдават колекция от различни видове морски и речни видове риби, както и специална колекция от индонезийски корали. Свободно време. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Разходка в Тулча – разглеждане на Паметника на независимостта, издигнат на хълма над града, от където се открива красива панорамна гледка към града. Отпътуване за  с. Еникьой,  където е бил учител Васил Левски. На мястото на училището през 2011 г. е поставена паметна плоча на Апостола. Продължаване към Мамая – най големият курорт на румънското крайбрежие. Курортът е  изграден на ивица суша, между Черно море и езерото Сютгьол. На острова в езерото се смята, че е погребан римският поет Овидий. Връщане във Велико Търново вечерта.
 


ЦЕНА: от В.Търново - 295лв., от Габрово - 307 лв., от Павликени - 305 лв.
ЦЕНАТА включва: 2 нощувки със закуски в Тулча, транспорт, екскурзоводско обслужване, застраховка.

Цената НЕ включва :  входни такса на посещаваните обекти :
- Разходка с корабче по делтата на  река Дунав/около 6 часа/ с включен рибен обяд на кораба – 35 евро.
- Музей на делтата на Дунав с аквариум - 20 леи възрасрни, 10леи пенсионери, 5 леи ученици; 
- Крепостта Енисала - 8 леи - възрастни, 4 леи - ученици и пенсионери
- Доплащане за единична стая - 20 евро на вечер
- Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 85 години - 2лв/ден

Забележка:
- При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологична обстановка или блокиране на пътни участъци се допуска промяна на програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
- Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност за настъпило застрахователно събитие.
- Входните такси на обектите са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност за промяната им. Туристите заплащат актуалните вхдни такси към момента на пътуването.