image
image
ИВАНОВСКИ СКАЛНИ ЦЪРКВИ - БАСАРБОВСКИ МАНАСТИР - РУСЕ
от 37лв
1 ден
България
Април,

20.04.2024

Отпътуване от В.Търново в посока Русе. Посещение на Ивановските скални църкви. Световна известност имат стенописите в църквата “Св. Богородица”, които се нареждат сред най-представителните образци на Палеологовото изкуство на Балканите. Техните високи художествени качества са причина за включването им от ЮНЕСКО в списъка на световното културно наследство. През ХІV в. манастирът става средище на исихазма. Той съществува и през ранните векове на османското владичество, но постепенно запада. От 1978 г. е обявен за Национален археологически резерват. Посещение на Басарбовския скален манастир "Св. Димитрий Басарбовски", разположен край с. Басарбово. Басарбовският манастир е единственият действащ скален манастир в България. Пътеката по която се влиза в манастира минава през красиво озеленен двор и свършва при кладенец изкопан от отец Димитрий. Водата в кладенеца се смята за лековита. Отпътуване за Русе. Свободно време. Връщане във В.Търново. 

Цена: 37 лв
Цена от Габрово: 49лв
ЦЕНА ОТ ПАВЛИКЕНИ: 47лв.

Цената включва:
- транспорт
- екскурзовод
- застраховка.

Цената не включва:
- Ивановски скални църкви - 6лв./възрастен (при група) ; 5лв./учащи и пенсионери
- разходи от личен характер

Забележка:
- При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологичната обстановка или блокиране на пътни участъци се допуска промяна в програмта. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращение на програмата.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
- Лица над 70 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
- Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът на носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.