image
image
ИТАЛИАНСКИТЕ ЕЗЕРА
от 945лв
6 нощувки
Италия
Юни,

23-29.06.2024

ПЪРВИ ДЕН - 23.06.2024: Отпътуване от Велико Търново в 01:00ч.  Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб следобед. Туристическа програма в града: Площад Бан Йелачич, Градец и църквата Св. Марко, старата градска кула Лотърчак /XVII в./, Катедралата на Каптол и епископския дворец. Град с уникална атмосфера, със свой собствен дух - Загреб е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища - Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на XIX в.  Настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 24.06.2024.: Закуска. Отпътуване към Верона/езерото Гарда. Пешеходна разходка в историческия център на града: Арена ди Верона – един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа, площад Бра – най-големият площад на Верона и един от най-просторните и внушителни в цяла Италия, Къщата на Жулиета, площад Деле Ербе – старият римски форум, площад Синьория – аристократичният площад на Верона. Свободно време Настаняване в хотел в района на Верона. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 25.06.2024: Закуска. Разглеждане на бреговете на езерото Гарда, най-голямото езеро в Италия. Пешеходна разходка в Сирмионе – красиво градче, разположено на върха на полуостров, тясна ивица земя, врязана в езерото. Това прекрасно градче е и най-престижният курорт на езерото, къщите му са скупчени около историческата крепост Рока Скалиджера, която е на повече от 11 века, ще видим и вилата на Мария Калас. По желание разходка с корабче по езерото Гарда. Отпътуване към Бардолино – малко, китно село,  известно с производството на червено вино. Следва разходка из Гарда – слънчев. елегантен град, на чието име е наречено езерото. Отпътуване за Лаго ди Комо. Настаняване в хотел в района на Лаго ди Комо или Лаго Маджоре. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 26.06.2024: Закуска. Отпътуване за езерото Комо – най – дълбокото и едно от най - добре познатите италиански езера на Италия. В наши дни хората го свързват и с известна, луксозна  вила на Джорж Клуни.  Разглеждане на едноименния град Комо – Пиаца дел Дуомо, катедралата „Санта Мария Маджоре”/отвън/, кметството. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате – градче, разположено между южния бряг на Лаго ди Комо и града Комо. Разстоянието от Брунате до езерото Лаго ди Комо е 3 km на север, същото разстояние от 3 km е и от Брунате до град Комо в южна посока., откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му. Възможност за разходка с корабче по езерото. Нощувка в района на Лаго ди Комо или Лаго Маджоре.

ПЕТИ ДЕН - 27.06.2024: Закуска. Отпътуване за най – дългото от италианските езера – Лаго Маджоре и към Боромеовия залив между Стреза и Вербания, разположено на границата между Швейцария и Италия, като неговата северна част се  простира в Швейцария. Целодневна разходка с корабче до Боромеовите острови – малка група живописни острови, носещи името на аристократично семейство.  Изола Бела, приютяващ един от най-известните дворци в Италия, както и приказна терасовидна градина с разхождащи се в нея пауни,  Изола деи Пескатори – живописно рибарско селище, Изола Мадре известна с ренесансовата си вила и ботаническа градина. След 15:30 ч. – разходка из Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - 28.06.2024 Закуска. Разглеждане на Милано – Катедралата, галерията Виктор -Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Понякога се налага ползване на градски транспорт. Отпътуване за Загреб. Нощувка. 

СЕДМИ ДЕН - 29.06.2024 Закуска. Отпътуване за България. Пристигане във Велико Търново късно вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • 2 нощувка със закуски в района на Загреб;
  • 1 нощувка със закуска в района на Верона/Лаго ди Гарда;
  • 2 нощувки със закуски в района на Лаго ди Комо или Лаго Маджоре;
  • 1 нощувка със закуска в района на Милано.

Цената не включва:

  • Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-3 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3*) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
  • Двупосочен билет за корабче по Лаго ди Гарда от Сирмионе до Гардоне (около 20 EUR)
  • Билет за зъбчатата железница от Комо до Брунате (5,50 EUR)
  • Доплащане на медицинска застраховка за лица над 65 г. – 2лв./ден