image
image
СОЛНАТА МИНА В СЛЪНИК И КОМПЛЕКС THERME БУКУРЕЩ
от 235лв
2 нощувки
Румъния
Септември,

22-24.09.2023

Първи ден: Отпътуване от Велико Търново в 06:00 ч. в посока град Слъник - един от значимите балнео курорти в Румъния, а уникалните Солна планина, Старата солна мина "Униря", Пещерата на булката, Езерото на овчаря, Зеленото езеро и Червеното езеро са част от забележителностите на курорта. Посещение на солната мина "Униря" - един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния. За да се влезе в мината е необходимо спускане на 210 м под земята посредством специализиран транспорт. Има 14 зали с трапецовидна форма, достигащи до 50 м височина с постоянна температура на въздуха е 13 градуса. Старите галерии са своеобразни художествени галерии с най-причудливи форми. Мината функционира и като санаториум за лечението на белодробни заболявания. Вътре са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих и бюфет. Пристигане в град Плоещ. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Отпътуване за Букурещ. Посещение на комплекс „Therme” - най-големият уелнес център в Европа. Центърът се намира на 15 минути извън Букурещ. Той разполага с голямо разнообразие от топли вътрешни и външни басейни, тематични сауни, парни бани, водни пързалки и др.  Там се намира и най-голямата закрита и открита градина в Румъния. Тук може да видите над 800 хил. растения, включително 1500 палми и безброй орхидеи, с постоянна температура от 30 градуса. Настаняване в хотел в Букурещ. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Посещение на Домът на фамилия Чаушеску, наречена "Дворецът на Пролетта" - разкошна резиденция е отворена и приема за посетители от скоро - повече от четвърт век след революцията в Румъния през 1989г. Семейното жилище на Николае и Елена Чаушеску и трите им деца се намира в луксозния квартал "Примаверии", който по времето на режима е бил абсолютно недостъпен за обикновените румънци. Простира се на площ от 3000кв.м разгърната площ и има 80 помещения, които включват собствен апартамент за всяко едно от трите деца, съпружески апартамент, работен кабинет, отделни покои за Елена Чаушеску, както и спалнята с прословутата "златна баня" на семейството. Пешеходна разходка в историческият център на Букурещ с прекрасната архитектура на сградите по улица Липскани. Каменните улички приютяват множество антикварни пазари, малки бутици и някои от най-примамливите ресторанти и барове на града. Тук се намира Старият княжески дворец, построен от Влад Цепеш през XVв., най-старата сграда в града - старата княжеска църква на Букурещ, както и известния хан на Манук. Отпътуване към Велико Търново.

Цена от Велико Търново: 235лв.

Цена от Павликени: 245лв.

Цена от Габрово: 247лв.

 

Цената включва:

- Транспорт;

- Екскурзоводско обслижване;

- 1 нощувка със закуска в Плоещ;

- 1 нощувка със закуска в Букурещ;

- Медицинска застраховка.

Цената не включва:

- Солната мина „Унирия” – възрастни 45 леи/ пенсионери 35 леи/ деца над 3г., ученици и студенти до 25г. - 30 леи

- Комплекс “Therme” –

- за зона Galaxy - за престой 4ч и 30 мин - 81 леи/възрастен и 71 леи за учащи(над 14г.) и пенсионери, 64 леи за дете от 3г до 16г

- за зона The Palm - за престой 4ч и 30 мин - 104 леи/възрастен, 94 леи за учащи(над 14г.) и пенсионери. Деца под 16г не се допускат в тази зона.

- за зона Elysium - за престой 4ч и 30мин - 130 леи. Деца под 16г не се допускат в тази зона!

- Къщата на Чушеску – 55 леи възрастни; 45 леи уачщи и пенсионери над 65г.

- Доплащане на застраховка за лица над 65 г. – 2лв./ден