image
image
image
ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО
от 279лв
2 нощувки
Турция
Април,

Истанбул

12-15.04.2024     19-22.04.2024    26-29.04.2024

 

Първи ден: Отпътуване около 20:00 ч. от Велико Търновo.

Втори ден: Пристигане в Истанбул. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод: Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, змиевидната колона, преминаване покрай Синята джамия, “Света София” (при възможност ще бъде посетена), двореца “Топкапъ”, автобусна обиколка покрай стените на Константинопол. Настаняване в хотел. Свободно време и по желание посещение на закрития пазар “Капъль чарши”.

Вечерта по желание и с допълнително запалащане (20 евро) - посещение на квартал "Аташехир" в азиатската част на Истанбул, където се намира Watergarden Istanbul - най-големият гастрономичен и развлекателен център в Европа. Ще наблюдавате светлинното шоу с танца на Пеещите фонтани -изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Начало на туристическа програма. Обиколка с корабче по Босфора /по желание – срещу допълнително заплащане - 25 евро/. Свободно време на Египетския пазар. Посещение на двореца „Топкапъ” с екскурзовод /по желание – срещу допълнително заплащане - 55 евро/. Посещение на водохранилището Йеребатан (срещу допълнително заплащане) – най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул. Тук се съхранявал резерв от питейна вода за в случай на засушаване или обсада на града. Именно фактът, че Константинопол в Древността получавал и съхранявал запаси от питейна вода, го е направил толкова трудно превземаем. Това е едно великолепно творение на Древността, което се е запазило почти непокътнато до днес.Вечерта възможност за посещение на турско атракционно заведение /по желание – срещу допълнително заплащане - 45 евро. Нощувка. 

Четвърти ден: Закуска. Посещение на парк Емирган - един от парковете с лалета в Истанбул. Свободно време за почивка и снимки. През този сезон паркът е осеян с милиони лалета, които образуват различни фигури. Посещение на Музея на Шоколада в Истанбул (20 евро), където ще можете да видите много приказни герои, като Снежанка и седемте джуджета, Бременнските музиканти, къщичката на Баба Яга, Хензел и Гретел и много други. Пристигане в България късно вечерта.

 

ПРОМО ЦЕНА ДО 31.01.2024г: 279лв. /не се комбинира с други отстъпки/

ПРОМО ЦЕНА ЗА ДЕЦА ДО 12г ДО 31.01.2024г:  255лв. /не се комбинира с други отстъпки/

 

Цената е валидна при група от минимум 40 туристи и включва:

- Транспорт с лицензиран туристически автобус;

- 2 нощувки със закуски в хотел в Истанбул категория три звезди;

- панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод;

- екскурзоводско обслужване;

- медицинска застраховка към ЗАД "Армеец" с покритие 5000 евро

 

Цената не включва:

- Пеещите фонтани в МОЛ Watergarden - 20 евро;

- екскурзия с корабче по Босфора – 25 евро;

- посещение на двореца „Топкапъ” – 55 евро;

- водохранилище "Йеребатан" - 30 евро

- Турска вечер в атрактивно заведение на кораб – 45 евро;

- Музей на шоколада - 20 евро.

 

Доплащане за единична стая 40 евро на човек. 

Доплащане за медицинска застраховка към ЗАД "Армеец" с покритие 5000 евро за лица от 65г. до 85г. - 8 лева


Таксите за допълнителните екскурзии се заплащат в офиса преди пътуването!

 

Начин на плащане: 

Депозит – 30 % от пакетната цена при записване

Доплащане - 10 дни преди датата на отпътуване

 

ЗАБЕЛЕЖКА:

-Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;

-Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители;

-Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

- При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологичната обстановка или блокиране на пътни участъци се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

-Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

-Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

 

Полезна информация:

Необходими документи:

Задграничен паспорт или лична карта с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.

 За Република Турция няма визови, санитарни и медицински изисквания.