image
image
ИСТАНБУЛ И ПЛАЖ НА ПРИНЦОВИТЕ ОСТРОВИ
от 385лв
3 нощувка
Турция
Август, Септември,

29.08-02.09.2024

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване в 20:30 за Истанбул. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН: Пристигане в Истанбул сутринта: най-големия мегаполис на територията на Република Турция. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод: Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, змиевидната колона, преминаване покрай Синята джамия, „Света София”, двореца „Топкапъ”, желязната църква „Св. Стефан”, автобусна обиколка  покрай стените на Константинопол. Посещение на покритият пазар Капалъ чарши – един от най-старите и най-големите в света. Обхваща 61 покрити улици с над 4 хиляди магазина, които обслужват между 250 и 400 хиляди клиенти дневно. Настаняване в хотел. Вечерта по желание и с допълнително запалащане (20 евро) - посещение на квартал "Аташехир" в азиатската част на Истанбул, където се намира Watergarden Istanbul - най-големият гастрономичен и развлекателен център в Европа. Ще наблюдавате светлинното шоу с танца на Пеещите фонтани -изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Целодневна екскурзия до Принцовите острови (срещу допълнително заплащане). Посещение на на-големия остров от архипелага Буюк Ада. Възможност за разходка с файтон или велосипед, посещение на гръцкия манастир „Св. Георги”. Свободно време за плаж. Вечерта възможност за посещение на турско атракционно заведение (по желание – срещу допълнително заплащане - 40 евро). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Посещение на Св. София и водохранилището Йеребатан (срещу допълнително заплащане) – най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул. Тук се съхранявал резерв от питейна вода за в случай на засушаване или обсада на града. Именно фактът, че Константинопол в Древността получавал и съхранявал запаси от питейна вода, го е направил толкова трудно превземаем. Това е едно великолепно творение на Древността, което се е запазило почти непокътнато до днес. Свободно време в историческия център на града. Вечерта по желание и с допълнително заплащане -  посещение на най-високата жилищна сграда в Европа – небостъргача„Сапфир”, намиращ се в район „Левент 4”. Възможност да се изкачите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса и да се насладите на Sky RIDE – 4 D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Посещение на Музея на Шоколада в Истанбул, където ще можете да видите много приказни герои, като Снежанка и седемте джуджета, Бременнските музиканти, къщичката на Баба Яга, Хензел и Гретел и много други. Отпътуване за България с кратка спирка на складовете в Одрин. Прибиране късно вечерта.

 

Цената включва:

- Транспорт с лицензиран автобус

- Митнически и магистрални такси

- 3 нощувки, 3 закуски в хотел 3/4*

- Медицинска застраховка

- Екскурзоводско обслужване

 

Цената НЕ включва:

- Watergarden Istanbul - 20 евро

- Принцови острови - 20 евро

- Вечеря в турско атракционно заведение - 40 евро

- Св. София и водохранилището Йеребатан – 25 евро

- Небостъргача „Сапфир” - 35 евро *цената включва: трансфер с метро, местен екскурзовод, входна такса и 3D "Сапфир")

- Музей на шоколада - 20 евро

 

- Доплащане за единична стая - 20 евро на човек на вечер

- разходи от личен характер

- трансфер от Павликени - 10лв.

 

ЗАБЕЛЕЖКА:

- Минимален брой туристи: 40 човека;

- Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена;

- Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;

- Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване;

- Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програма;

- Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Турстическата агеция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

- За екскурзията се пътува задължително с валидни лични документи - задграничен паспорт или лична карта.

- ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, 

- Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец"