image
image
image
ВАКАНЦИЯ В ЗЛАТОГРАД
от 325лв
3 нощувки
България
Юли,

18-21.07.2024

Дяволският мост – Златоград – Плаж в Паралия Миродато – Скалните костенурки при с. Фотиново – Димитровград

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Велико Търново за Хасково. Свободно време за обяд. Посещение на  Дяволският мост. Той се намира в живописен пролом, на около 10 км. от град Ардино, и свързва двата бряга на р. Арда. Има много средновековни мостове, които отговарят на името Дяволски мост по света, но този, който пресича река Арда, е един от най-старите и най-изненадващи както със своята красота, арки и височина, така и с легендата си. Мостът е построен в началото на 16-ти век по заповед на султан Селим I, за да свързва пътя между Тракийската равнина и Егейско море. Построен е върху руините на стар римски мост, който е част от стария път Виа Игнатус. Свободно време за снимки и разходка. Настаняване в хотел в Златоград. Вечеря и нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Свободно време за разходка в Етнографският ареален комплекс с възможност да опитате въртяно кафе на пясък и да се докоснете до автентичната атмосфера на градът на Дельо Хайдутин. Свободно време за ползване на басейна в хотела. Вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Република Гърция. Възможност за плаж в Паралия Миродато - един от най -добрите плажове в Северна Гърция. Този удобен и добре оборудван плаж получи наградата Син флаг, намира се близо до Скала Авдирон, на 26 км от Ксанти. Особеността на Миродато е неговият бял пясък, блестящ на слънце, по който е приятно да ходиш и да тичаш бос. Плажът ще бъде чудесна възможност за почивка на морето.  (срещу допълнително заплащане 45лв.). Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за с. Фотиново. Скално-култов комплекс "Костенурките" е разположен край с. Фотиново (Община Кирково). Каменните форми са дело на цивилизацията на Каменната епоха, обитавала Източните Родопи и създала повечето мегалитни обекти на територията на планината. Формите, издълбани в скалите край с. Фотиново, наподобяват корубите на водни костенурки, откъдето идва и условното наименование на т.нар. "светилище". Скалните "костенурки" са многобройни, като три от формите са ясно различими, от четвъртата са останали улеите, които маркират т.нар. "плавници" и "глава". Най-голямата сред "костенурките" е с размери 7,6м на 5,35м. Пристигане в Димитровград. Свободно време за обяд. Отпътуване за Велико Търново.

Цената включва:

- Транспорт;

- Екскурзоводско обслужване;

 - 3 нощувки със закуски и вечери в Златоград;

- Медицинска застраховка.

Цената не включва:

- Екскурзия до Паралия Миродато - 45лв.

-  Бусчета до Дяволският мост - 5 лв.

- Входна такса Дяволският мост - 5лв. възрастни; 3лв. ученици и студенти

- Трансфер от Павликени - 10лв.