image
image
АРХИТЕКТУРНИТЕ ШЕДЬОВРИ МЕЖДУ ДВЕ ПЛАНИНИ
от 139лв
1 нощувка
България
Октомври,

21-22.10.2023

Хаджидимовски манастир - Никополис ад Нестум - село Делчево

Първи ден: Отпътуване от Велико Търново. Отправяме се към село Хаджидимово известно с манастирският комплекс "Св. Великомъченик Георги Победоносец" и зоокът, където можете да наблюдавате отблизо различни животни и птици, които се разхождат свободно между дърветата в парка. Уникалното на този зоокът е, че можете да докоснете с ръка всеки от обитателите му. Входът е свободен за всички посетители. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

Втори ден: Закуска. Посещение на останките от античния град Никополис ад Нестум, основан от император Траян през 106 г. Отпътуване за село Делчево. В полите на Южен Пирин и на 9 километра от град Гоце Делчев се намира село Делчево. Още на входа ни посреща с една от най-хубавите и слънчеви табели, които сме виждали. Със своя своеобразен архитектурен облик село Делчево напомня за миналото време и пресъздава актуални къщи от тогава, които създават на места типична възрожденска атмосфера. Всички те сякаш в хармония са съчетани със стръмния терен, разположени са амфитеатрално, гледащи към широкия хоризонт, а между тях криволичат тесните и покрити с калдъръм улички. От самото село от високо се разкрива незабравима гледка към Гоце Делчев и близките села – Марчево, Огняново, Гърмен, Мусомище и Борово. Няколко завоя преди входа на селото местните са изградили и специална тераса, на която може да си отдъхнете и да насладите на тази гледка. Посещение на църквата “Успение Богородично”, която е построена през 1838г. Отпътуване за Велико Търново.

Цената включва:
- транспорт
- екскурзоводско обслужване
- медицинска застраховка
- 1 нощувка със закуска и вечеря

Цената не включва: входни такси за посещаваните обекти

Забележка:
- При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологичната обстановка или блокиране на пътни участъци се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмта.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
- Лица над 70 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.