image
image
СОЛНАТА МИНА В СЛЪНИК И ТЪРГОВИЩЕ - СРЕДНОВЕКОВНАТА СТОЛИЦА НА ВЛАШКОТО КНЯЖЕСТВО
от 209лв
1 нощувка
Румъния
Септември,

28-29.09.2024

Първи ден: Отпътуване от Велико Търново в 06:00 ч. в посока град Слъник - един от значимите балнео курорти в Румъния, а уникалните Солна планина, Старата солна мина "Униря", Пещерата на булката, Езерото на овчаря, Зеленото езеро и Червеното езеро са част от забележителностите на курорта. Посещение на солната мина "Униря" - един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния. За да се влезе в мината е необходимо спускане на 210 м под земята посредством специализиран транспорт. Има 14 зали с трапецовидна форма, достигащи до 50 м височина с постоянна температура на въздуха е 13 градуса. Старите галерии са своеобразни художествени галерии с най-причудливи форми. Мината функционира и като санаториум за лечението на белодробни заболявания. Вътре са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих и бюфет.
        Пристигане в град Плоещ, където по време на тържествена церемония на 18 май 1877г. на българското опълчение е връчено Самарското знаме. Посещение на паметника, построен в чест на загиналите в битка при Гривница, Плевенско румънски воини. Разходка в центъра на града: Дворецът на културата, музеят на часовниците, музеят на петрола, катедралата "Св. Йоан Кръстител", Статуята на свободата, сградата на централни хали и др. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден: Отпътуване в посока старата столица на Влашкото княжество - гр. Търговище. Разглеждане на един от най-старите манастири в Търговище - Манастира Деля, в чиято църква от XV век, се съхраняват част от останките на Михаил Храбри - първият обединител на румънските княжества. Посещение на Националният музей "Curtea Domnesca", където се намират останките от Княжеския дворец, който е бил дом на 33-ма владетели на влашкото княжество. Разглеждане на Кулата на Изгрева, от която се разкрива впечатляваща гледка към града и района около старата Влашка столица; най-старата църква в града, построена в началото на XIV век; както и църквата на двореца от XV век. Отпътуване за Велико Търново.

ЦЕНА ОТ ГАБРОВО: 221лв.

ЦЕНА ОТ ПАВЛИКЕНИ: 219 лв.

Цената включва: транспорт; 1 нощувка; 1 закуска; екскурзоводско обслужване; медицинска застраховка

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти 
- Солна мина - възрастни - 45 леи; пенсионери и студенти до 26г. - 35 леи; деца и ученици (3-18г.) – 30леи; 
- Националният музей "Curtea Domnesca" - 12 леи
- Манастир Деля - 1 лея
- Допалащне за медицинска застраховка за лица от 65 до 85 години - 2лв/ден
Възможно е да има промени на входните такси!

Забележка:
-При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологична обстановка и блокиране на пътни участъци се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможно замяна на обект или съкращаване на програмата.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмта.
- Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
- Входните такси на посещаваните обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.