image
image
РАЗЛИЧНИЯТ БУКУРЕЩ
от 45лв
1 ден
Румъния
Октомври,

22.10.2023

Отпътуване в 06:00ч. от Стадион "Ивайло" по маршрут Велико Търново - Русе - Гюргево - Букурещ.

Пристигане в "Малкия Париж". Панорамна обиколка на града - Дворецът на Чаушеску – втората по големина административна сграда в света след тази на Пентагона /фотопауза/;Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж през 1922 г. в памет на загиналите в Първата световна война; площад Виктория; Атинеума – най-голямата концертна зала в Румъния; Библиотеката, Народния театър; Университета.

Организирано посещение на Националния Дворец Котрочени, в който се помещава президентската администрация. На това място първоначално е построен манастир (1697 г.), а по-късно се изгражда сградата на двореца като резиденция на княза наследник Фердинанд І, бъдещия крал на Румъния. Посещение на Ботаническата градина, където може да видите редки и екзотични растения от цял свят. Пешеходна разходка в историческият център на Букурещ, който е запазил чара на стария град. Каменните улички приютяват множество антикварни пазари, малки бутици и някои от най-примамливите ресторанти и барове на града. Тук се намира Старият княжески дворец, построен от Влад Цепеш през XVв., както и най-старата сграда в града - старата княжеска църква на Букурещ. Свободно време в центъра на града.

Връщане във Велико Търново около 22:00ч.

 

Цена от В.Търново - 45 лв
Цена от Габрово - 57 лв
Цена от Павликени - 55 лв

 

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус;
  • панорамна обиколка на Букурещ;
  • медицинска застраховка;
  • екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

Входните такси на посещаваните обекти 

- Дворец Котрочени - възрастни 60 леи, пенсионери 30 леи; ученици - 15 леи; такса за снимане в Двореца - 20 леи (заплаща се на място)
- Ботаническа градина - 20 леи,

 

ЗАБЕЛЕЖКА: 
-Деца, които имат издадени лични карти, пътуват задължително с лична карта, независимо ,че родителите пътуват заедно с тях. 
-Деца,които пътуват без родители, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да пътуват с придружител, който да носи нотариално заверено удостоверение, че и ДВАМАТА родители са съгласни детето има да пътува извън страната. 
- Ако с детето пътува единия родител, той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от страна на липсващия родител. 
- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на граница се предоставят копие от АКТ ЗА РАЖДАНЕ НА ДЕТЕТО!
- В ДВОРЕЦЪТ КОТРОЧЕНИ се влиза след предоставен личен документ - лична карта или паспорт. Шофьорска книжка НЕ ПРИЕМАТ