image
image
БУКУРЕЩ – БЛЯСЪК И ЛУКС В ДОМА НА ЧАУШЕСКУ И ДВОРЕЦА БРЪНКОВЯНУ
от 45лв
1 ден
Румъния
Ноември,

25.11.2023

Посещение на търговски комплекс Baneasa Shopping City и Ikea

Отпътуване в 06:00 ч. от Велико Търново по маршрут Русе - Гюргево – Букурещ.  Посещение на домът на фамилия Чаушеску, наречена "Дворецът на Пролетта" - разкошна резиденция, която е отворена и приема за посетители от скоро - повече от четвърт век след революцията в Румъния през 1989 г. Семейното жилище на Николае и Елена Чаушеску и трите им деца се намира в луксозния квартал "Примаверии", който по времето на режима е бил абсолютно недостъпен за обикновените румънци. Простира се на площ от 3000 кв.м разгърната площ и има 80 помещения, които включват собствен апартамент за всяко едно от трите деца, съпружески апартамент, работен кабинет, отделни покои за Елена Чаушеску, както и спалнята с прословутата "златна баня" на семейството. 
Разглеждане на Двореца на княз Константин Брънковяну - Могошоая, намиращ се в близост до Букурещ. Разположен в сърцето на красив парк на брега на езерото Могошоая, той впечатлява с необикновената си архитектура в стил румънско Възраждане от началото на 18 в. или така наречения стил Брънковяну.
Посещение на търговски комплекс Baneasa Shopping City и Ikea. Свободно време за пазаруване. Отпътуване за Велико Търново.
 
Цена от Габрово: 57лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус; панорамна обиколка на Букурещ; медицинска застраховка; екскурзоводско обслужване.

Входните такси на посещаваните обекти се заплащат допълнително.
"Дворецът на Пролетта" - възрастни 55 леи, деца до 12 години - 45 леи
Двореца на княз Константин Брънковяну - Могошоая - 6 леи