image
image
image
САНДАНСКИ И СЛЪНЧЕВА ГЪРЦИЯ
от 279лв
2 нощувки
България, Гърция
Юни, Септември,

Сандански - Серес - Пещера Алистрати - Благоевград

ДАТА: 02-04.06.2023,  15-17.09.2023

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Велико Търново за Сандански.  Градът е известен с минералната изворна вода и благоприятния средиземноморски климат, който го прави уникална туристическа дестинация. Разходка в парк „Св. Врач”, който носи древното име на града. Разположен е на площ от 475 дка. с изключително разнообразие на растителни видове – секвоя, магнолия, гинко билоба от Китай, смокиня, корков дъб и кипариси. Възможност за посещение на Епископската базилика в Сандански. Настаняване в хотела. Свободно време за ползване на басейн. Вечеря и нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Гърция. Посещение на град Серес - градът с най-много действащи църкви на глава от населението и единствения музей на каракачаните. Панорамна обиколка на града и свободно време. Град Серес, столица на едноименната префектура, е вторият по големина град в Централна Македония след Солун. Серес е модерен, оживен град и търговски център на региона. Широките му улици и отворени площади са изпъстрени с множество кафенета, таверни и магазини за най-различни стоки, а новият и старият град се смесват в приятна симбиоза. Посещение на пещера Алистрати - една от най-големите пещери в Европа. Тази пещера е с червени и розови сталакмити и сталактони, част е от Родопския масив. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Благоевград. Разположен в подножието на Рила планина, историята на града датира още от X век преди новата ера. Днес за посетителите на града, интерес представлява възрожденския квартал „Вароша“ с уникална българска архитектура. Посещение на Регионалният историческия музей. Връщане във Велико Търново.

 

Цената включва:

- Транспорт

- Екскурзоводско обслужване

- 2 нощувки със закуска и вечеря

- Медицниска застраховка

 

Цената не включва:

- Входни такси на посещаваните обекти:

- Регионален исторически музей, Благоевград – 4 лв възрастни; 2 лв ученици, студенти и пенсионери