image
image
image
САНДАНСКИ И СЛЪНЧЕВА ГЪРЦИЯ
от 305лв
2 нощувки
България, Гърция
Май, Юли,

Сандански - Серес - Пещера Алистрати - Благоевград

24-26.05.2024     26-28.07.2024

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Велико Търново за Сандански.  Градът е известен с минералната изворна вода и благоприятния средиземноморски климат, който го прави уникална туристическа дестинация. Разходка в парк „Св. Врач”, който носи древното име на града. Разположен е на площ от 475 дка. с изключително разнообразие на растителни видове – секвоя, магнолия, гинко билоба от Китай, смокиня, корков дъб и кипариси. Възможност за посещение на Епископската базилика в Сандански. Настаняване в хотела. Свободно време за ползване на басейн. Вечеря и нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Гърция. Посещение на град Серес - градът с най-много действащи църкви на глава от населението и единствения музей на каракачаните. Панорамна обиколка на града и свободно време. Град Серес, столица на едноименната префектура, е вторият по големина град в Централна Македония след Солун. Серес е модерен, оживен град и търговски център на региона. Широките му улици и отворени площади са изпъстрени с множество кафенета, таверни и магазини за най-различни стоки, а новият и старият град се смесват в приятна симбиоза. Посещение на пещера Алистрати - една от най-големите пещери в Европа. Тази пещера е с червени и розови сталакмити и сталактони, част е от Родопския масив. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Благоевград. Разположен в подножието на Рила планина, историята на града датира още от X век преди новата ера. Днес за посетителите на града, интерес представлява възрожденския квартал „Вароша“ с уникална българска архитектура. Посещение на Регионалният историческия музей. Връщане във Велико Търново.

 

Цената включва:

- Транспорт

- Екскурзоводско обслужване

- 2 нощувки със закуска и вечеря

- Медицниска застраховка

 

Цената не включва: Входни такси на посещаваните обекти:

- Пещера "Алистрати" - 8 евро

- Регионален исторически музей, Благоевград:  4 лв възрастни; 2 лв ученици, студенти и пенсионери

Забележка:

  • При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологична обстановка или блокиране на пътни участъци се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
  • Лица над 84 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
  • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.