image
image
ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ
от 659лв
4 нощувки
Турция
Септември,

Велико Търново - Троя - Айвалък - Пергамон - Кушадасъ - Памуккале - Ефес - Велико Търново

ДАТА: 18-22.09.2024

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Велико Търново в 00:00 ч. По път посещение на древна Троя –легендарният град на героите от Троянската война, обезсмъртени от Омир. Следобяд пристигане в Айвалък. Името му означава "Мястото на дюлята", но въпреки това Айвалък е заобиколен от сякаш безкрайни градини с маслинови дървета. Градът има едни от най-добре запазените къщи от османската епоха в Турция, в които се снимат част от прочутите турски сериали. Фотопауза на Seytan Sofrasi /Трапезата на Дявола/- природен феномен - издигнато плато, от което се разкрива изключителна панорама към целия Айвалъшки архипелаг. Настаняване в хотел в Айвалък. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за античния град Пергамон, който през елинистическия период е бил столица на едноименното царство. Разглеждане с местен екскурзовод на Акропола, храма на богинята Атина, амфитеатъра, храма на император Траян, останките от олтара на Зевс и останките от библиотеката, строена от Марк Антоний за сватбен подарък на Клеопатра. Отпътуване за Кушадасъ.  Пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. По желание екскурзия до един от най-добре запазените градове на древния свят - Ефес, къщата на Св. Богородица, гроба на св. Йоан Богослов и останките от храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят. Свободно време.  Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. По желание – екскурзия до Памуккале. Разглеждане с екскурзовод на едноименния природен феномен и на древния римски град Хиераполис. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. По пътя – разходка в Измир, третият по големина град в Турция, родно място на Омир. Пешеходна разходка в центъра на града. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта във Велико Търново.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: транспорт, екскурзовод, 1 нощувка със закуска и вечеря в Айвалък, 3 нощувки със закуска, обяд и вечеря в Кушадасъ, медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

- Древна Троя - 350 турски лири

- Пергамон - 35 евро

- Екскурзия до Ефес - 55 евро

- Екскурзия до Памуккале - 68 евро

- Входни такси на посещаваните обекти

- Медицинска застраховка за лица 65 - 85г. - 2лв/ден