image
image
image
ПОЧИВКА В ПАМПОРОВО
от 405лв
4 нощувки
България
Юли,

03-07.07.2024

Първи ден: Отпътуване от град Велико Търново. Посещение на Асенова крепост и на втория по големина български манастир след Рилския - Бачковския манастир. Настаняване в хотел в Пампорово. Вечеря и нощувка.

Втори ден: Закуска. Посещение на Буйновското и Триградското ждрело с пещерата Дяволско гърло и Ягодинска пещера. Връщане в хотела в Пампорово. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Отпътуване за гр. Златоград. Свободно време за разходка из Етнографския ареален комплекс Златоград. Възможност за ползване на басейн. Вечеря и нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Отпътуване за Гърция. Посещение на Порто Лагос. Селцето е разположено в красив залив на 25 км. югоизточно от град Ксанти, на брега между Бяло море и обширната езерна лагуна Вистонидас (Боругьол). То е рибарски и оризовъден център. Има красиви плажове и пристанище. Лагуната е "влажна зона" и заедно с плажовете са под защита на министерството на околната среда. Обитава се от розово фламинго, пеликани и други морски и сладководни птици. Разглеждане на манастира „Св. Никола“, който се намира в лагуната и е свързан с брега с дълъг пешеходен дървен мост. Отпътуване за Фанари – очарователен морски курорт, намиращ се на 30км. от Ксанти. (Екскурзията до Порто Лагос и Фанари е по желание и срещу допълнително заплащане - 40 лева). Връщане в хотел в Златоград. Вечеря и нощувка.

Пети ден: Закуска. Посещение на средновековния комплекс Перперикон. Връщане във Велико Търново.

Цената включва:

- транспорт;

- 4 нощувки с 4 закуски и 4 вечери;

- екскурзоводско обслужване;

- медицинска застраховка.

 

Входните такси на посещаваните обекти се заплащат допълнително.

Цената не включва:
 - Вход за Ягодинска пещера - 10лв възрастни, 8лв студенти (с предоставен документ), 5лв деца до 18г.
- Вход за Дяволското гърло - 8лв възрастни, 6лв учащи
- Транспорт до Триградското ждрело - 10лв (поради тесния маршрут извозването до ждрелата става с бусчета)
- Екскурзията до Порто Лагос и Фанари - 40 лева
- Татул - 3лв.+ 1лв доплащане за беседа.
- Перперикон - възрастни 6лв., учащи и пенсионери 2лв.+ 1 лев доплащане за беседа.
- Асенова крепост - 4лв възрастни, 2лв учащи