image
image
image
image
ВАКАНЦИЯ С РОДОПСКА КРАСОТА И МИНЕРАЛНА ВОДА
от 525лв
5 нощувки
България
Юли, Август,

Дата: 30.07-04.08.2024

Маршрут: Доспат - Сърница - Девин - Хаджидимово - Огняново - Лещен - Ковачевица - Гоце Делчев

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Велико Търново посока Кричим. Посещение на Царския дворец - царска ловна резиденция.  Строен е в периода 1905-1936 г. и когато е завършен се посещава от царското семейство и висопоставени лица от различни краища на света. Свободно време за обяд. Отпътуване за Доспат. По пътя почивка за панорамна снимка на язовир Въча. Настаняване в хотел в Доспат. Вечеря и нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия (с доплащане 8 лв.) до град Сърница и разходка с корабче по яз. Доспат. По желание посещение на Парк-музей на родопската чешма в гр. Доспат - единственият такъв в България. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до град Девин (с доплащане 10лв.) - посещение на Термален аква парк Персенк. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване към Хаджидимово. Посещение на Хаджидимовският манастир. Той е построен през 1865 г. На това място в миналото е имало християнски център, посветен на свети Георги, затова и днешната света обител носи името на светеца. Манастирът е монолитен  и разположен на хълм. Отвън прилича на крепост, а влезеш ли в двора, красивата кула-камбанария веднага приковава вниманието. В  двора  има вековен чинар  и бялата чешма. Посещение на зоокъта на Хаджидимово ,където животните се разхождат свободно . Спиране в с. Гърмен  до вековните чинари. Те са на възраст над 600 г. с височина 24 метра и 10,50 метра обиколка .Отпътуване за Огняново. Настаняване в хотел и ползване на басейн. Вечеря.

ПЕТИ ДЕН: Допълнителна екскурзия до Лещен и Ковачевица - две родопски села като от приказките (с доплащане 10лв.) . Посещение на Етнографската сбирка “Старото школо - "Йордже Димитров"  в Ковачевица. Гледка към 2 планини. Къщите тук са със специфична архитектура и градеж направени от подредени дялани камъни, споени с размекната пръст, което ги прави изключително устойчиви. Връщане в хотела и  ползване на басейн. Вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Гоце Делчев - посещение на Градския парк .Той е разположен в централната част на града. Паркът разделя старата от новата част на града. Обособен е в две части - едната е решена в класически стил от тридесетте години, а другата - в пейзажен стил от средата на XX-ти в. В парка са изградени изкуствено езеро, фонтан и беседка за отдих на разхождащите са в него. Свободно време за обяд. Връщане към Велико Търново.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Транспорт;

- Екскурзоводско обслужване;

- 3 нощувки със закуска и вечеря в Доспат;

- 2 нощувки със закуска и вечеря в Огняново;

- Медицинска застраховка.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Допълнителна екскурзия до Сърница -  8 лв.

- Допълнителна екскурзия до град Девин  - 10 лв.

- Допълнителна екскурзия до Лещен, Ковачевица, Гърмен -10лв

Входни такси на посещаваните обекти:

- Разходка с корабче по яз. Доспат - 15 лв.

- Аква парк „Персенк“- 10 лв./възрастни;    4 лв./учащи

-  Посещение на Етнографската сбирка “Старото школо - "Йордже Димитров", ”  в Ковачевица– 5 лв./възрастни; 3 лв./учащи и пенсионери

- Разходи от личен характер

Забележка:

- При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологична обстановка или блокиране на пътни участъци се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

- Входните такси на посещаваните обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.