image
image
image
ВЕЛИКДЕН В СИЛИСТРА
от 299лв
2 нощувки
България
Април,

Дата: 15-17.04.2023

Първи ден: Отпътуване от град Велико Търново към манастира Дервент в с. Остров в Румъния. В него се намира чудотворната икона на Пресвета Богородица. Манастирът е красив, поддържан. В църквата има и чудодеен камък от първия храм, построен на това място преди две хиляди години. Вярващите коленичат пред този камък, докосват го и му изплакват болките си, молят се за здраве и разказват, че камъкът поемал болежките им и растял, а хората оздравявали. Настаняване в хотел в Силистра. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Свободно време в града. Празничен обяд. По желание следобяд - разходка и разглеждане на Силистра с екскурзовод. Нощувка

Трети ден: Отпътуване за резерват Сребърна, най-известен с 221 вида птици, гнездящи тук. Отпътуване за Тутракан - един от най - старите и интересни градове по поречието на река Дунав. Жителите на Тутракан са имали славата на най-добрите рибари и майстори на лодки по долното течение на река Дунав. Посещение на музей „Дунавски риболов и лодкостроене” и Архитектурен резерват "Рибарска махала''. Посещение на античната крепост „Трансмариска”. Името и означава „отвъд блатата” и е построена в края на III-ти век от император Диоклетиан. Отпътуване за Велико Търново. Пристигане вечерта.

Цена то Габрово: 311лв.


Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка, 2 нощувки, 2 закуски, 1 празничен обяд,  1 вечеря.

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти.