image
image
БРАТИСЛАВА - ПРАГА - ДРЕЗДЕН - БУДАПЕЩА
от 775лв
5 нощувки
Словакия, Чехия, Германия, Унгария
Септември,

10-16.09.2023

7 дни/ 5 нощувки / 5 закуски 


Първи ден (10.09.2023): Отпътуване от Велико Търново в 22:00ч. Нощен преход. 

Втори ден (11.09.2023):  Пристигане слеобяд в Братислава. Свободно време за разходка из града. Настаняване в хотел. Нощувка. 

Трети ден (12.09.2023): Закуска. Разглеждане на Братислава: Братиславски Храд, катедралата Св. Мартин, Старото кметство. Около обяд отпътуване за Чехия, пристигане в Прага. Автобусна обиколка на Прага (включена в цената). Настаняване в хотел. Нощувка.

Четвърти ден (13.09.2023): Закуска. Туристическа програма в Прага: с автобуса отиваме на най-високата точка на Прага - Страховският манастир и оттам начало пешеходната обиколка: Старховският манастир с една от най-красивите панорами на Прага, Лоретанският площад, с Чернинския дворец и бароковата църква Лорета. Посещение на Храдчанският площад с известния Пражки храд, готическата катедрала Св. Вит. Обиколката продължава по романтичната Нерудова улица, горната част на Малостранския площад с величествения бароков храм Св. Николай, посещение на църквата Дева Мария с прочутата скулптура Бамбино ди Прага. Следва посещение на Малтийският площад с романската църква Дева Мария под синджирите, Буквойският дворец, стената на Джон Ленън, остров Кампа, Карловият мост, Староместкият площад с прочутия часовник с апостолите „Орлой”. Свободно време. По желание (с/у допълнително заплащане 25 евро) круиз по Вълтава - „Пражка Венеция” с продължителност 50 минути, който преминава покрай най-значителните исторически паметници и множество романтични канали. Свободно време. Среща при автобуса и връщане в хотела. Нощувка.

Пети ден (14.09.2023): Закуска. Отпътуване за Дрезден. Пешеходна обиколка на стария град - Цвингер, стария кралски дворец, Женската църква, стената на Саксонските крале. Свободно време. Възможност за посещение на на галерията на старите майстори към Цвингера, зелените сводове - съкровищницата на Саксония, пазар в многобройните молове на Дрезден и PRIMARK. Връщане в Прага привечер. Нощувка.


Шести ден (15.09.2023): Закуска. Отпътуване за Будапеща. Панорамна обиколка на града - мостовете на р. Дунав - Ержбетхид, Ланцхид Сечени, Йозефхид, Марджхидхид; бул. Андраши, площада на героите с колоната на Милениума и паметниците на най-известните личности от унгарската история; Рибарските кули, Катедралата Св. Матияш, паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, Двореца, Парламента. Пожелание разходка с корабче по Дунава - срещу допълнитено заплащане 20 евро/възрастен и 15 евро на дете до 12г. Настаняване в хотел. Нощувка.

Седми ден (16.09.2023): Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в гр. В. Търново късно вечерта.

ЦЕНА: 775 лв

Цената включва:
- Транспорт с лицензиран автобус
- 5 нощувки в хотели, от които: 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Братислава, 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Прага и 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща.
- Туристическата програма по маршрута
- Екскурзоводско обслужване
- Медицинска застраховка към ЗАД АРМЕЕЦ с асистанс 5000 евро.

Цената не включва:
• задължително доплащане за медицинска застраховка на база 5000 евро - от 65 г. до 84г. - 14 лв.
• музейни такси - около 100 евро
• възможност за круиз по р. Вълтава „Пражка Венеция” - 25 евро  и по р. Дунав в Будапеща - 20 евро на възрастен и 15 евро за дете до 12г
• Ползване на слушалки по време на панорамната и пешеходна обиколка с местен екскурзовод: в Прага 5 евро
• билети за градски транспорт- Единичен - 50 CZK / За Деца до 15 г. - 35 CZK / За 24 часа - 100 CZK
• доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 150 лева, доплащане за единична стая в хотел - 200 лева

ЗАБЕЛЕЖКА: 
ЗА  ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПЪТУВА  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ВАЛИДНИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ - ЛИЧНА КАРТА ИЛИ  ЗАДГРАНИЧЕН ВАЛИДЕН ПАСПОРТ! 

  • Минимален брой туристи: 40 човека;
  • Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена;
  • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
  • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване;
  • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
  • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
  • ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".