image
image
ТУРСКАТА ВЕНЕЦИЯ ЕСКИШЕХИР, БУРСА И ИСТАНБУЛ
от 455лв
3 нощувки
Турция
Май, Юни, Октомври,

30.05-02.06.2024     03-06.10.2024

 

Първи ден: Отпътуване в 03.00 ч. Пристигане в Бурса късен следобед и разглеждане на забележителностите на Бурса - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улу Джами - с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната и част. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка. 

Втори ден: : Закуска. Отпътуване за град Ескишехир. Той е модерен турски град в Анадола, построен по европейски образец, известен още като Турската Венеция. Ескишехир е известен и като родното място на Настрадин Ходжа, който със своята мъдрост, хитрост и шеги се е  превърнал в емблематичен герой от турския фолклор. Разглеждане забележителностите на Ескишехир – етнографския комплекс „Одунпазаръ“,  Куршунлу джамия; музея на восъчните фигури (фигурите са изработени от кмета на града и негови помощници), парка „Кент“ с изкуствения си плаж. През града живописно се вие река Порсук и около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления, вечер пък мостовете над реката се превръщат в цветна феерия. Свободно време за разходка в града. Посещение на най-големият МОЛ в града – „Еспарк“ Настаняване в хотел. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Посещение на парка „Сазова“, където са впечатляващият приказен замък, напомнящ за Дисниленд; азиатският Миниатюрк с 32 макета; най-новият зоопарк „Ескишехир“ с 234 обитатели, построен през 2017 г. – на територията на зоопарка има Тропически изследователски център, Японска градина, Къща на папагалите и др. Отпътуване за Истанбул. Настаняване в хотел в азиатската част на Истанбул. Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul с Пеещите фонтани, където може да се наблюдава светлинното шоу на пеещите фонтани. Те са разположени в най-големия басейн в Европа  Изключителна хреография на вода, светлина, лазерна ефекти и музикално шоу. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Отпътуване за България. Посещение на аквариум Тюркоазу – втори по големина в Европа. Благодарение на специалните тунели, които са част от съоръжението, посетителите се радват на 270-градусова панорама, сякаш плуват сред рибите. Посещение на парк Миниататюрк, където на площ от над 100 000 кв.м. са изложени макети на архитектурни обекти в Турция и други страни, изработени в мащаб 1:25. Също така в парка има миниатюрна железопътна линия, магистрала с движещи се превозни средства, летище с модели на самолети, кораби, плаващи по водните пътища и хиляди човешки фигури.В парка има повече от 100 миниатюри, сред които можете да видите: „Света София“, „Галата“ и „Девическата кула“, „Босфорския мост“, „Синята джамия“ и джамията „Сюлеймание“, двореца „Топкапъ“ и двореца „Долмабахче“, църквата „Света Ирина“, градските стени на Константинопол и др. .

Пристигане във В. Търново късно вечерта.

ЦЕНА: 455лв.

ДЕЦА ДО 12Г. –

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ - 90лв.

 

Цената включва:

транспорт с лицензиран и комфортен туристически автобус;

всички гранични, магистрални и паркинг такси по маршрута;

1 нощувка със закуска в Бурса;

1 нощувка със закуска в Ескишехир;

1 нощувка със закуска в Истанбул;

Медицинска застраховка до 5000€.

Цената не включва:

Входните такси на туристическите обекти - ще бъдат уточнени преди до 5 работни дни преди потегляне/

Медицинска застраховка за лица над 65г. – по 2 лв. на ден.

Разходи от личен характер

Забележка : Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията и на входните такси, при промяна цените на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.

 ДРУГИ УСЛОВИЯ:

  • За програми, в които не са упоменати хотелите, в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 5 дни преди датата на отпътуване.
  • Срок за записване: до запълване на свободните места.
  • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 40 туристи. 
  • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
  • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователността на записване.
  • Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер от 30% от пакетната цена.