image
АЯЗМОТО НА БАБА ВАСИЛКА В С. ДОБРИЧ - МИСТИКА И ЕНЕРГИЯ
от 39лв
1 ден
България
Март,

                                                       02.03.2024


Отпътуване от Велико Търново за димитровградското село Добрич. Посещение на аязмото на баба Василка - уникално в световен мащаб. Водата, която блика оттам е благословена от тримата Светии - св. Василий Велики, св. Григорий Богослов и св. Йоан Златоуст. Изворът е каптиран и изтича през три чучура. Всеки чучур помага за различна болест и носи изцеление. 
Откривателката на извора, баба Василка Славова преживе разказвала следното: "
Светиите ми разкриха тайните си. Освен лековита водата е и свещена, идва от висока планина от невидимия свят и се отделя на три страни..." 
Нейният завет е хората да се лекуват с водата, като пият от нея или си правят поливки. Единственото условие е водата да не изтича в канала, защото е свята. Посланието е човек да се полива над легенче, а с остатъка да полива цветята. 

Посещение на Добричкия манастир "Успение Богородично". Началото на днешния манастир се поставя с построяването на параклиса "Успение на Света Богородица" през далечната 1886г. Това става след като на дядо Атанас Бековски от с. Добрич, който пасял говедата си в района на днешния манастир, по време на една от неговите дрямки, в просъница му се появява Света Богородица и му казва, че трябва да копае тук, за да открие извор със света вода (аязмо). 

Връщане във Велико Търново. 

 

Цена от гр. Габрово: 51лв.