image
image
"ЛЕТЯЩИЯТ ХОЛАНДЕЦ" НА ВАГНЕР В ОПЕРАТА НА СТАРА ЗАГОРА
от 59лв
1 ден
България
Ноември,

26.11.2023

Отпътуване за Стара Загора в 10:30 ч. По пътя кратка спирка на Шипченският манастир "Рождество Христово". Посещение на къща-музей "Градски бит XIX в."  Хаджиангеловата къща е построена 1883 г. от дебърския майстор уста Георги. Принадлежи към късния тип симетрични сгради без портик. Разположена в централната градска част, някога тя е имала голям двор с много цветя, чимшири и зеленина. Музейната експозиция показва домашна уредба и образци от градско облекло от края на ХІХ до средата на ХХ в. В обзаведените гостни стаи, всекидневна, салон и спалня традиционните местни предмети съжителстват с модерни за времето си европейски и руски образци.

Свободно време за обяд и разходка в центъра на града. 

Посещение на постановката на Държавна опера - Варна "Летящият холандец" от Рихард Вагнер, която гостува на Държавна опера Стара Загора. 

Действието на романтичният сюжет се развива на норвежкия бряг на Северно море в средата на 17в. Вдъхновена от увлекателните разкази на моряк скитник, който е обречен до края на живота си да обикаля призрачните морето до деня на Страшния съд. Летящият холандец е осъден вечно да броди морската шир, защото се е противопоставил на Бог. На всеки 7 години той стъпва на брега само за ден, в опит да намери изкупление. Само любовта на вярна жена, готова да се жертва за него, може да го осовободи от тежките окови на проклятието...

След края на постановката отпътуване за Велико Търново.

ЦЕНА: 59лв.

Цената включва:

- Транспорт

- Екскурзоводско обслужване

- Медицинска застраховка

- Билет за представлението

- Чаша вино, мин. вода и ядки по време на антракта

Цената не включва:

- Музей на Градския бит XIX в. - 4лв. работещи; 2лв. пенсионери