image
image
ПЛАНИНАТА ВОДНО - СКОПИЕ - КАНЬОНА МАТКА
от 199лв
1 нощувка
Северна Македония
Май, Юни,

18-19.05.2024     08-09.06.2024

2 ДНИ/ 1 НОЩУВКА

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Велико Търново в 02:00 ч. през нощта за Република Северна Македония. Посещение на планината Водно. Изкачване до върха на планината Водно и Милениумския кръст, който се извисява над Скопие с височина от 66 м. В него е поставен асансьор до върха, откъдето се разкрива гледка към града и околностите. Кръстът е построен в чест на 2000 години от съществуването на християнството, откъдето идва и името му. 

Отпътуване за Скопие. Разположен по долината на река Вардар, град Скопие е столица и най-голям град на Република Северна Македония. Столица е на България от 972 до 992 г. Днес в Скопие се намират най-важните учреждения на Република Македония, тук е съсредоточено и около половината от производството на страната. В последните години в града усилено се строят разнообразни паметници, които могат да се видят навсякъде от бреговете на Вардар до централния площад "Македония" - на Александър Македониски, на цар Самуил, император Юстиниан, Гоце Делчев, Кирил и Методий, Климент Охридски, Майка Тереза, паметници на македонския просяк, на пазаруващото момче, ваксаджийчето, порта Македония, известна тук като Триумфалната капия. Настаняване в хотел в Скопие. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за красивия каньон Матка - полудневна екскурзия до езерото Матка - най-старото изкуствено езеро в Република Северна Македония, заобиколено от стръмни скали. Сред тях е манастирът "Свети Андрей", чиито запазени фрески над западния вход на храма разказват, че е построен през 1389 г. от Андрей, брата на Крали Марко.

Отпътуване за България.

ЦЕНА: 199лв./човек

Цената включва: 

- Транспорт;

- Екскурзоводско обслужване;

- 1 нощувка със закуска в Скопие;

- Медицинска застраховка.

Цената не включва: 

- Входни такси на посещаваните обекти;

- Доплащане за застраховка за лица над 64г. - 4 лв.

 

Забележка:

  • При мъгла, непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути, при лошо време или след проливни дъждове и свлачища, или други неподходящи метеорологични условия водачът има право еднолично да промени програмата от съображения за сигурността на участниците.
  • При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологична обстановка или блокиране на пътни участъци се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
  • Изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът.
  • Лица над 84 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
  • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.