image
image
ПАРИЖ - ГРАДЪТ НА МЕЧТИТЕ
от 1459лв
7 нощувки
Австрия, Германия, Франция, Хърватия
Септември,

13-22.09.2024

Виена - Мюнхен - Париж – Залцбург

Първи ден: Отпътуване от В.Търново - паркинга на Стадион "Ивайло" в 20:00ч вечерта в посока Виена. Нощен преход.

Втори ден: Пристигане във Виена в ранния следобед. Обзорна обиколка на Виена с местен екскурзовод - Мария-Терезия плац, паметника на Мария Терезия, площада на героите, дворцовия комплекс Хофбург, пл. Грабен с чумната колона, най-голямата катедрала в Австрия - Щефансдом. Свободно време. Нощувка в хотел във Виена.

Трети ден: Закуска. Отпътуване за Мюнхен. Пристигане в Мюнхен в късния следобед. Посещение на Германския музей на Шедьоври на науката и технологиите - Дойчес музеум. Това е най-големият, най-старият и най-пълният музей технически музей в света. Всяка година музеят посреща над 1 500 000 души и е горд собственик на над 28000 експоната от областите на науката и техниката.В Германския музей са обособени 55 различни отдела, като аеронавтика, музикални инструменти, фотография, физика, текстил и др. Тук могат да се видят първият електрически локомотив на Сименс, първата германска подводница, работната маса от лабораторията, в която за първи път се е осъществило делението на атома, първият автомобил "Бенц" и луксозните "Бугати" и "Даймлер", първите самолети на братя Райт, както и военни самолети от 30-те и 40-те годинина XX век и др. Разходка до Старото и Новото кметство в Мюнхен. В сградата на Старото кметство се помещава Музеят на играчките Spielzeugmuseum. Вечерта - възможност за посещение на традиционна местна бирария. Настаняване в хотел в района на Мюнхен. Нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Отпътуване за Париж. Пристигане във френската столица в късния следобед. Възможност за посещение на търговския център "Дефанс". Настаняване в хотел в района около Париж. Нощувка.

Пети ден: Закуска. Обзорна обиколка на Париж- разглеждане с местен екскурзовод и автобус на забележителностите на Париж: острова Сите, катедралата „Нотр-Дам-де-Пари”, острова Сен-Луи, Лувъра (отвън), парка „Тюйлери“, пл. "Конкорд", „Шан-з-Елизе”, Триумфалната Арка, пл. "Трокадеро", Айфеловата кула, Марсово поле, квартала „Монмартър“, базиликата „Сакре Кьор“, площада на художниците. Възможност за качване на Айфеловата кула. Връщане в хотела. Нощувка.

Шести ден: Закуска. Посещение на Версайския дворец ,разположен в малкото градче Версай, предградие на Париж. Дворецът "Версай" е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, построен по заповед на френския крал Луи XIV. Възможност за разглеждане на Огледалната зала в двореца, наречена още Огледалната галерия, изградена по желание на Краля-Слънце. Свободно време. Възможност за посещение на Лувъра. Пожелание - вечерна разходка с корабче по р.Сена. Връщане в хотела. Нощувка.

Седми ден: Закуска. Отпътуване за Залцбург. Пристигане в града вечерта. Настаняване в хотел около Залцбург. Нощувка.

Осми ден: Закуска. Разглеждане на Залцбург: улица “Гетрайдегасе” с родната къща на Моцарт, църквата “Св. Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденплац” и “Моцартплац”, градините на замъка „Мирабел“. Свободно време. Около 13:30ч. отпътуване за Загреб. Нощувка. 

Девети ден: Закуска. Кратка пешеходна обиколка в центъра на Загреб. Свободно време за кафе. Отпътуване за България ок. 10:30. Пристигане във Велико Търново късно през нощта.

ЦЕНА: 1459лв
Цената включва:
- Транспорт с лицензиран комфортен автобус;
- 1 нощувка със закуска във Виена;
- 1 нощувка със закуска в района на Мюнхен;
- 3 нощувки със закуски в района около Париж;
- 1 нощувка със закуска в района около Залцбург;

- 1 нощувка със закуска в района на Загреб;

- екскурзоводско обслужване
- медицинска застраховка към ЗАД "Армеец" с покритие в чужбина 5000 евро.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА ВХОДНИТЕ ТАКСИ НА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ!!! 
Немския технически музей в Мюнхен - 20 евро на възрастен, 15 евро пенсионери,  учащи и  деца до 15г;
- Консумация в бирарията в Мюнхен;
Музея Лувър – 25.00 EUR , безплатен за младежи под 26 г., от октомври до март музеят е безплатен всяка първа неделя на месеца, затворен във вторник, удължено работно време – сряда и петък - до 21.45 ч.
-  Айфелова кула до трето ниво – 35 EUR, младежи 12 – 24 г. – 20 EUR; младежи 4 – 11 г. – 15 EUR; деца до 4 г. –  безплатно, работи всеки ден до 23.45 ч; 
- разходка с корабче по Сена - 30 евро на човек;
Версай - дворец 25 EUR с аудиогид, деца под 5г - безплатно;

! ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНО НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИТЕ + 220 евро ЗА ЦЕЛИЯ ПЕРИОД!

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на екскурзияата и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 10 дни преди обявената начална дата на отпътуване!

Лица над 70години доплащат по 2 лв на ден за медицинска застраховка с покритие 5000 евро.


ЗАБЕЛЕЖКА: 

ЗА  ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПЪТУВА  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ВАЛИДНИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ - ЛИЧНА КАРТА ИЛИ  ЗАДГРАНИЧЕН ВАЛИДЕН ПАСПОРТ! 
Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Минимален брой туристи: 40 човека;

Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена;

Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 1 дни преди датата на отпътуване;

Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

! Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

 

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".