image
image
image
ВАКАНЦИЯ В ЗЛАТОГРАД, ДИВАТА ПРИРОДА НА АРДА И ИЗТОЧНИТЕ РОДОПИ
от 449лв
3 нощувки
България
Август, Септември,

29.08 - 01.09.2024

Маджарово - Златоград - Паралия Миродато - Кърджали

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Велико Търново за село Маджарово. Посещение на Природозащитен център "Източни Родопи" в местността наричана Кован Кая, която е защитена природна забележителност. Източните Родопи са мястото у нас с най-богато биологично разнообразие в България. Опознаването му може да започне от птиците – белоглавите и египетски лешояди, черните щъркели и пойните птици. Да разгледате постоянната интерактивна изложба, от която по увлекателен начин да научите любопитни факти за природата на Източни Родопи и най-известните сред дивите ѝ обитатели – лешоядите. Да наблюдавате лешояди и други видове птици с помощта на бинокъл и далекогледна тръба, които може да получите от природозащитния център. В района река Арда прави един от най-живописните си завои в котловината. Там реката се извива като подкова, а над единият бряг се извисяват почти отвесни червеникави скали с изумителни гледки. Свободно време за обяд. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Свободно време за разходка в Етнографският ареален комплекс с възможност да опитате въртяно кафе на пясък и да се докоснете до автентичната атмосфера на градът на Дельо Хайдутин. Свободно време за ползване на басейна в хотела. Вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Република Гърция. Възможност за плаж в Паралия - един от най -добрите плажове в Северна Гърция. Този удобен и добре оборудван плаж получи наградата Син флаг, намира се близо до Скала Авдирон, на 26 км от Ксанти. Особеността на Миродато е неговият бял пясък, блестящ на слънце, по който е приятно да ходиш и да тичаш бос. Плажът ще бъде чудесна възможност за почивка на морето.  (срещу допълнително заплащане 45лв.). Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за град Кърджали. Посещение на Историческият музей. Регионалният исторически музей в Кърджали е създаден с цел да проучва, съхранява и популяризира културно-историческото наследство в Източните Родопи. Експозиционните зали са разположени на три етажа, в които се поместват експозициите на отдел Археология, Етнография и Природа. Връщане във Велико Търново.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Транспорт;

- Екскурзоводско обслужване;

- 3 нощувки със закуски и вечери;

- Медицинска застраховка.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Природозащитен център "Източни Родопи" - 6 лв.

- Екскурзия до Паралия Миродато - 45лв.

- Исторически музей, Кърджали - работещи - 3,50 лв.; пенсионери и учащи - 1,50 лв.