image
image
АЛПИЙСКА ЖЕЛЕЗНИЦА СЕПТЕМВРИ-БАНСКО - 2 НОЩУВКИ
от 249лв
2 нощувки
България
Юли,

05-07.07.2024

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване с автобус от Велико Търново. Пристигане в град Септември. Отпътуване с единствената действаща теснолинейка в България в посока Банско. Малкото влакче осигурява петчасова незабравима екскурзия сред магическата природа на Пирин и Родопите, преминава през Разлог, Велинград, Банско и е изключително живописна туристическа атракция. Родопската теснолинейка с дължина 125км тръгва от низината на река Марица, минава през красивото скалисто дефиле на Чепинска река, достига най-голямата котловина в България – Чепинската и спира в СПА столицата на Балканите – Велинград. След нея с уникалната „осморка” достига на кота 1267 метра най-високата жп гара на Балканския полуостров – Аврамово, където среща Рила планина. Оттам се спуска в зелената долина на Места по стария римски път към Солун и достига Разложката котловина – най-висока в България. Пристигане в град Банско. Придвижване с автобуса до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Туристическа програма в Банско- къща-музей "Никола Вапцаров", църква "Света Троица",духовно-исторически център "Паисий Хилендарски". Отпътуване за град Добринище с ползване на минерален басейн  в плажен комплекс "Alpha SPA and Pool". Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска.  Отпътуване за село Добърско. Тук се намира уникална средновековна църква „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“, включена в списъка на стоте национални туристически обекти и част от листата на ЮНЕСКО. Тя е построена през 1614 г., но има предположения, че годината на строителство е 1122. Поразителните стенописи и автентична архитектура на храма го причисляват към най-ценните образци на българското изкуство. Фреските, които майсторите са изографисали, са впечатляващи. Най-интересната от тях е сцената „Преображение Господне“, представяща Исус Христос като астронавт. Той отлита към небето в тяло, наподобяващо съвременна космическа ракета, от която изтича огън, както става при изстрелването на сегашните космически уреди. Връщане във Велико Търново през Юндола.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Транспорт;

- Екскурзоводско обслужване;

- Медицинска застраховка;

- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Банско.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Билет за теснолинейката по маршрут Септември-Банско: за възрастни към 2020г е 6.60лв. Деца над 7 години, ученици, студенти и пенсионери могат да ползват намаление от 50% при представяне на съответната карта за намаление, издавана от БДЖ.
- Входни такси на посещаваните обекти по туристическата програма.

Забележка: 
- При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологичната обстановка или блокиране на пътните участъци се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обекти или съкращаване на програмата.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
- Лица над 70 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
- Входните такси на туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност за промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.