image
image
ЧУДЕСАТА НА ЮЖНА ИТАЛИЯ
от 1099лв
4 нощувка
Италия
Юни,

29.06-05.07.2024     14-20.10.2024

Бари - Помпей - Неапол - о. Капри - Соренто - Амалфи - Алберобело

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Велико Търново около 05:30 ч. Пристигане в Солун. Панорамна обиколка на града: Бялата кула, Ротондата, Арката на Галер, църквата „Св. Димитър” и Римския форум. Свободно време за обяд. Отпътуване за Игуменица. Качване в ферибот. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН: Пристигане в Бари сутринта. Пешеходна разходка в Бари с посещение на стария град. Там се намират всички известни забележителности, а плетеницата от улици и пресечки носи свой особен дух. Катедралата "Св. Савин" е построена в края на 12 в. в романски стил. През 18 в. интериорът и фасадата на катедралата са променени в бароков стил. Базилика "Св. Никола" е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базилика "Св. Никола" интерес представялват картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца – съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.), и мраморен епископски трон. В църквата се пазят и мощите на св. Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Неапол. Посещение на Помпей. Вулканът Везувий, изригва през 79г., е разрушава някогашния процъфтяващ античен град, но вулканичната пепел и пемзата, с които е бил затрупан са съхранили за поколения напред богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри. Тук ще видите как са живели в онази далечни времена жителите на Римската империя. Съхранени са Храмът на Аполон, Базиликата, Форумът, пазарът, храмът на Веспасиан, храмът на Юпитер, термите, храмът на Фортуна Августа, термопилите, водопроводът, улицата на Изобилието, Големият театър, казармата на гладиаторите и много, много др. Настаняване в хотел. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска.  По желание трансфер до пристанището на Неапол, където с ферибот ще се придвижим до известния остров Капри, привличал в миналото си римските императори, запазил очарованието и славата си до днес. От пристанището на острова с фуникуляр ще се изкачим до град Капри. По време на пешеходната разходка в града ще разгледаме църквата Свети Стефан и градините на император Август. Живописната тераса, скалистият морски бряг, откриват спираща дъха панорама. Обгърнат в мистерия природен феномен са скалите Фаралиони - варовикови скали в морето. На главния площад на Капри „Умберто I” има кафенета, барове, магазини , оживено място за срещи и развлечения.

Автобусна и пешеходна обиколка на град Неапол, известен с древната история, изкуство, музика и гастрономия. По време на обиколката ще видите Централния площад - Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло - най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце), галерията ”Умберто I” и Aнжуйският замък. Свободно време, за да опитате най-вкусната пица – Маргарита Неаполитана, да посетите известното Гранд кафе „Гамбринус”, отворило врати през 1860г., посещавано от кралските особи, за да се любувате на разкошния интериор, пиейки неаполитанско кафе; да се разходите по търговската улица Виа Сан Григорио Армено в стария град и да се насладите на шопинга. Връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Целодневна екскурзия по Амалфийското крайбрежие с местен екскурзовод. Отпътуване за Соренто. Пешеходна разходка: централният площад "Пиаца Тасо"; Катедралата датираща от 14 век; манастирът "Сан Франциско"; римските руини, както и двете пристанища Марина Гранде и Марина Пикола; централната търговска улица "Сан Цезаро". Свободно време. Отпътуване. По пътя, спирка за фотопауза на панорамна площадка, от която има красив изглед към живописното градче Позитано. Екскурзията продължава към Амалфи - една от четирите морски републики на средновековна Италия. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка. 

ШЕСТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Алберобело. Посещение на Алберобело – приказната столица на трулите. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия” , както и градският музей „Територио”. Музеят ще ви изуми, защото е направен от 10 трули, обединени в една. Тук ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото. Връщане в Бари. Качване на ферибот. Нощен преход.

СЕДМИ ДЕН: Слизане на Игуменица. Пристигане в България вечерта.

 

Цената включва:

- Транспорт;

- Екскурзоводско обслужване;

- Медицинска застраховка

- 1 нощувка със закуска в района на Бари

- 3 нощувки със закуски в района на Неапол.

 

Цената не включва:

•Разходи от личен характер;
•Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *);

•Полудневна екскурзия до о.Капри – 65€- (включва трансфер, двупосочен билет за ферибота и местен екскурзовод на български език при минимум 20 туристи. Задължително заявяване при резервация);

•Целодневна екскурзия по Амалфийското крайбрежие с местен екскурзовод (без включени такси) - 20€ Задължително заявяване при резервация.

Доплащане:

•Доплащане за  медицинска застраховка за лица над 64 г. - 14лв.
•Доплащане за единична стая - 180 лв.
•Задължително доплащане на слушалки за Помпей – 5€ на ден;
•Доплащане за каюта за ферибота Бари – Игуменица – 75 € на турист в посока в двуместна каюта, заявява се при резервацията;
•Доплащане за каюта за ферибота Бари – Игуменица – 66 € на турист в посока в триместна каюта, заявява се при резервацията;
•Доплащане за каюта за ферибота Бари – Игуменица – 50 € на турист в четириместна каюта в посока, заявява се при резервацията; Забележки:
•Минимален брой туристи : 40 човека ;
•Необходим депозит при резервация : 50% от пакетната цена;
•Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване;

•Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
•Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;
•Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

•Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.