image
image
БЛЯСЪК И СПА РЕЛАКС В РУМЪНСКАТА СТОЛИЦА
от 169лв
1 нощувка
Румъния
Октомври, Ноември,

12-13.10.2024    23-24.11.2024

Първи ден: Отпътуване от Велико Търново по маршрут Русе – Гюргево - Букурещ. Пристигане в Букурещ - град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като “Малкия Париж”. Посещение на Домът на фамилия Чаушеску, наречена "Дворецът на Пролетта" - разкошна резиденция е отворена и приема за посетители от скоро - повече от четвърт век след революцията в Румъния през 1989г. Семейното жилище на Николае и Елена Чаушеску и трите им деца се намира в луксозния квартал "Примаверии", който по времето на режима е бил абсолютно недостъпен за обикновените румънци. Простира се на площ от 3000кв.м разгърната площ и има 80 помещения, които включват собствен апартамент за всяко едно от трите деца, съпружески апартамент, работен кабинет, отделни покои за Елена Чаушеску, както и спалнята с прословутата "златна баня" на семейството. Пешеходна разходка в историческият център на Букурещ с прекрасната архитектура на сградите по улица Липскани. Каменните улички приютяват множество антикварни пазари, малки бутици и някои от най-примамливите ресторанти и барове на града. Тук се намира Старият княжески дворец, построен от Влад Цепеш през XVв., най-старата сграда в града - старата княжеска църква на Букурещ, както и известния хан на Манук. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Посещение на парк център Тherme Букурещ с разнообразни съоръжения за релакс и СПА. Центърът разположен в северната част на Букурещ. Температурата тук целогодишно е около 29-30градуса, а тази на водата – 33градуса. Подземни термални извори захранват 9 басейна, 6 сауни и 16 водни пързалки в комплекса. Тук е изградена най-голямата ботаническа градина в Румъния с над 800 хиляди екзотични растения, от които 1500 палми, много орхидеи и други. Комплексът разполага с три сектора:
1. сектор РАЙ (ELYSIUM) с шест сауни с различна тематика, контрастен душ, инфра-червени легла, панорамни закрити плувни басейни с мокри барове, ресторант, голяма тераса и открити зони за релакс. Центърът предлага и масажи с предварително записване на рецепция и срещу допълнително заплащане. Не се допускат лица под 16 години! 
2. сектор ПАЛМИ (THE PALM), включващ голяма тропическа градина, хидромасажни легла, открити и закрити минерални басейни, тераси, джакузи, турска баня, мокър бар, ресторант и открит пясъчен плаж. Не се допускат лица под 16 години! 
3. сектор ГАЛАКТИКА (GALAXY) е предназначен за забавление на цялото семейство. Тук ще откриете водни пързалки за всички възрасти, закрит басейн с вълни, хималайска кабина за хромотерапия и солна терапия, открит басейн с бар и пясъчен плаж с палмови дървета и зона за игри. Няма ограничения за възраст! Отпътуване към Велико Търново.

Цената включва: транспорт, 1 нощувка, 1 закуска, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка.


Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти:
- дом на фамилия Чаушеску - 65 леи за възрастни; 55 леи за лица под 18г и пенсионери над 65 г.
- за зона Galaxy - за престой 4ч и 30 мин - 93 леи/възрастен и 83 леи за учащи(над 14г.) и пенсионери, 76 леи за дете от 3г до 14г 
- за зона The Palm - за престой 4ч и 30 мин - 120 леи/възрастен, 110 леи за учащи(над 14г.) и пенсионери. Деца под 14г не се допускат в тази зона.
- за зона Elysium - за престой 4ч и 30мин - 155 леи. Деца под 14г не се допускат в тази зона!


Забележка:
- Влизането в СПА център ТЕРМИ е задължително с бански и джапанки. Всеки сектор разполага с различни видове басейни и СПА процедури!
- Родителите носят отговорност за децата си по време на пребиваване в комплекса!
- Наем на кърпа - 21 леи, наем на халат - 29 леи.
- Обменен курс лея/лев – 1 лея =около 0,45 ст.

Възможни са промени в обявените такси от страна на обектите!

ЗАБЕЛЕЖКА: 
-Деца, които имат издадени лични карти, пътуват задължително с лична карта, независимо ,че родителите пътуват заедно с тях. 
-Деца,които пътуват без родители, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да пътуват с придружител, който да носи нотариално заверено удостоверение, че и ДВАМАТА родители са съгласни детето има да пътува извън страната. 
- Ако с детето пътува единия родител, той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от страна на липсващия родител. 
- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на граница се предоставят копие от АКТ ЗА РАЖДАНЕ НА ДЕТЕТО!

ЦЕНА ОТ ГАБРОВО: 181лв.

ЦЕНА ОТ ПАВЛИКЕНИ: 179лв.