image
image
ИСТОРИЧЕСКИЯТ ЦЕНТЪР НА БУКУРЕЩ
от 49лв
1 ден
Румъния
Септември,

14.09.2024

(с пешеходна разходка)

Отпътуване в 06:00ч. от стадион „Ивайло" по маршрут Велико Търново - Русе - Букурещ.

Пристигане в Букурещ - град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като “Малкия Париж”.

Панорамна обиколка с автобус: сградата на румънския Парламент - втората по големина административна сграда в света /фотопауза/, площад Виктория с палата Виктория – седалището на румънското правителство, паметник на Авиаторите, Природонаучен музей, Триумфалната арка - построена в памет на загиналите в Първата световна война.

Пешеходна разходка по улица Виктория и площадът на Революцията, където се намират много от знаковите места в историческият център на Букурещ: Атенеума (концертната зала – символ на града), стария княжески дворец (днес художествена галерия), бившият партиен дом, университетската библиотека.

Посещение на Националният исторически музей на Румъния, който разполага с около 60 изложбени зали, където могат да се видят над 690 000 артефакта от Античността, през Средновековието до съвременната история. Най-интересни са трите основни експозиции: Колоната на Траян (копие в естествен размер на оригиналната колона, която се намира в Рим); Съкровищницата (тук се съхраняват религиозни предмети, бижута и съкровища, илюстриращи историята на румънския народ от древни времена до наши дни, включително и короните на кралското семейство) и Лапидариума (архитектурни, религиозни и погребални произведения от камък).

Свободно време за разходка по каменните улички на Букурещ с много антикварни пазари, бутици и някои от най-примамливите ресторанти и барове на града.

Връщане във Велико Търново около 22:00 ч.

 

Цена от Велико Търново: 49лв.

Цена от Габрово: 61лв.

Цена от Павликени: 59лв.

 

Цената включва:

  • Транспорт;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Медицинска застраховка

Цената не включва: Входни такси на посещаваните обекти

  • Национален исторически музей - 20 леи за възрастен; 10 леи за пенсионери; 5 лви за ученици

Забележка:

  • При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологична обстановка или блокиране на пътни участъци се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
  • Изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът.
  • Лица над 84 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
  • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.