image
image
image
ПРАЗНИК НА ЧЕРЕШАТА В КЮСТЕНДИЛ И СПА РЕЛАКС В ХОТЕЛ ГЕРМАНЕЯ В САПАРЕВА БАНЯ
от 289лв
2 нощувки
България
Юни,

28-30.06.2024

 

Първи ден: Отпътуване от Велико Търново към Земенския манастир с църквата "Св. Йоан Богослов" от 11 век. Една от духовните перли на България, типичен представител на българската средновековна църковна архитектура. Най-голямото съкровище на Земенския манастир, заради което се стичат посетители от цял свят, са изключителните стенописи от 14 век, които могат да бъдат видени в оригиналният им вид. Представени са множество  религиозни сцени като Страстната седмица, Възнесение, Тайната вечеря, Благовещение и др. Настаняване в хотел в Германея в Сапарева баня. Разходка в града сред царството на Празникът на черешата. Вечеря и нощувка.

Втори ден : След закуска свободно време за разходка сред "Овощната градина" на България както наричат Кюстендил заради изобилието от череши в региона. Уникални произведения на изкуството, изящни пана от сладкия плод, опияняващи кулинарни шедьоври, създадени от ръцете на кюстендил ските майстори ще оживеят пред нас в трите последни дни на месец юни когато местните организират своя празник на черешата. По желание посещение на Художествената галерия"Владимир Димитров - Майстора" (в нея се съхраняват над 1500 оригинала на Майстора, както и произведения на кюстендилски  художници и творци от страната и света.) и парк "Хисарлъка", от него се разкрива невероятна панорамна гледка към Кюстендилската котловина и планините, които я ограждат. Свободно време за разходка в зоопарка и Алеята на здравето. Завръщане в хотела. Време за релакс в топлия минерален басейн и Спа центъра на хотела. Вечеря и нощувка.

Трети ден: Закуска. Свободно време за Спа центъра на хотела. Отпътуване за местността Ючбунар с вековните секвои в село Богослов. Величествените гиганти, които в световен мащаб за защитен вид са любимо място за фотографи и природолюбители. Възрастта на трите гигантски секвои е над 130 години, високи са над 30 метра. Впоследствие са засадени и останалите секвои, които наброяват около 100 - тина по-млади дръвчета, като са сформирали красива гора, подходяща за приятна разходка. Връщане във Велико Търново.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮВА:

- Транспорт;

- Екскурзоводско обслужване;

- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Германея в Сапарева баня;

- Ползване на сауна, парна баня, джакузи и целогодишен въшен минерален басейн.

- Застраховка.

Входни такси:

- Художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора" - работещи 6 лв, учащи и пенсионери - 4 лв

- Земенски манастир - работещи - 3 лв, пенсионери и учащи - 1 лв