image
image
image
ИВАНОВСКАТА СВЕТА ГОРА И ГРАД ЧЕРВЕН
от 129лв
1 нощувка
България
Април, Ноември,

27-28.04.2024     09-10.11.2024

За любители на пешеходните турове

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване в 07:00 ч. от гр. Велико Търново за с. Кошов. Преход от с. Кошов към Ивановски скални манастири. Посещение и запознаване със скални светилища, обекти и манастири по маршрута, природни образувания и забележителности. Почивка в района на скален манастир „Чилингира“. Подкрепителна обедна почивка с лично осигурена от участниците храна. Фотопауза при началото на р. Русенски Лом в местността „Смесито“ с водослива на реките Бели и Черни Лом. Посещение на местността „Грамовец“ със запазени останки от антично светилище на Диана. Пристигане в района на Ивановски скални манастири до 16.30 ч. Отпътуване за с. Иваново. Настаняване в хотел. Свободно лично време. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Туристическа обиколка на средновековната „Ивановска Света гора“ с Великата Лавра „Св. Архангел Михаил“ и скалните манастири в района „Св. Преображение“, „Св. Йоан Кръстител“ / „Кръщелнята“/, „Господев дол“ , „Св.Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“, „Св. Богородица“. Свободно време за обяд. Отпътуване за средновековния български град Червен, един от основните административни и духовни центрове на Търновското царство. Туристическа обиколна на външния и вътрешния град с уникалната средновековна кула, модел на изградената при крепостта „Царевец“- „Балдуинова кула“, епископската църква, феодалния замък и други. При възможност посещение на уникалната скална кръгла църква – ротонда, част от крайградския скален манастир в местността „Москов дол“ край Червен. Отпътуване за гр. Велико Търново.

 

Цената включва:

- Транспорт;

- Екскурзоводско обслужване;

- 1 нощувка със закуска и вечеря;

- Медицинска застраховка.

Цената не включва: Входни такси на посещаваните обекти!

Забележка:

- Програмата е интензивна с физическо натоварване и пешеходни преходи за туристи в добро здраве, добра двигателна и физическа кондиция с възможност за преодоляване на 4-5 часов преход по маршрут с малка денивилация, но на места с изкачване на стълби, скални пътеки, первази и преодоляване на неголеми височини и скални пасажи.