image
image
image
КЮСТЕНДИЛ - ОСОГОВСКИ МАНАСТИР - ПЧИНСКИ МАНАСТИР
от 299лв
2 нощувки
България, Сърбия, Северна Македония
Октомври,

18-20.10.2024

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от гр. Велико Търново за гр. Кюстендил. По пътя преминаване през гр. Радомир. Посещение на паметника на бозаджията. Посещение на водопад "Бучалото" - наречен така заради характерния бучащ тътен, който се носи наоколо от водата. Височината му е около 10-12 метра. Посещение на Земенския манастир „ Св. Йоан Богослов“ с уникалната му средновековна църква. Пристигане в гр. Кюстендил. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Отпътуване в 06:30 за Република Северна Македония през ГКПП Гюешево.  Посещение на манастир „Св. Йоаким Осоговски“. Посещение на "Кокино" - праисторическата мегалитна обсерватория  на 4000г. Тя е включена в списъка с древни обсерватории на НАСА. На камъните са отбелязани движението на слънцето и луната по време на равноденствието, лятното и зимното слънцестоене. Отпътуване за Република Сърбия. Посещение на Пчинския манастир „Св. Прохор Пчински“. Отпътуване за България и гр. Кюстендил. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Разходка из гр. Кюстендил, запознаване със забележителностите на града. По желание посещение на галерията Владимир Майстора, Историческия музей, Пиргова кула и др. Отпътуване за с. Скрино. Фотопауза при забележителния „Кадин мост“. посещение на Руенски манастир „ Св. Иван Рилски“. Отпътуване за гр. Велико Търново.

Цената включва:

- Транспорт;

- Екскурзоводско обслужване;

- 2 нощувки със закуски и вечеря;

- Медицинска застраховка.

Цената не включва: Входни такси на посещаваните обекти!