image
image
ЩРИХИ ОТ СТРАНДЖА
от 259лв
2 нощувки
България
Септември,

13-15.09.2024

Резово - Синеморец - Малко Търново - Царево - Созопол

Първи ден: Отпътуване от Велико Търново за с. Резово - най-южното селище по българското черноморие и граница между България и Турция. На 18 юни 2016 г. се състоя официалното откриване на новия 25м пилон с българският трибагреник. До него е разположена и пирамида, която отбелязва най-югоизточната точка на Европейския съюз. Преди да се стигне до Резово преминаваме през селища на юг от Бургас, които носят очарованието на привлекателни места за туризъм - Царево, Варвара, Ахтопол, Синеморец със своите дълги плажове и безбрежна морска шир. 

Спирка за фото пауза в с. Синеморец. Достигайки до селото р. Велека образува красива лагуна и се просмуква към морето под пясъчна коса. Тази невероятна гледка е част от плаж Велека. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Отпътуване за град Малко Търново в сърцето на Странджа планина. Посещение на Исторически музей "Проф. Александър Фол" с археологически паметници, иконна живопис и етнографска сбирка с автентични предмети и облекла. В природната сбирка Ви очаква вълнуваща среща със странджанската природа - запишете са на "необичаен" езиков курс и ако не Ви е страх, влезте в "тъмната стая", за да усетите странджанската нощна гора. Така увлекателно музеят представя необикновеното богатство на растенията и животните в Странджа. 

Акцент е и нематериалното културно наследство на планината - нестинарството, Белия кукер, стрнджанските параклиси и светци, които са на особена почит. Цялата експозиция е разположена в три странджански къщи възрожденски тип. По-голямата част от експонатите са открити при водената от проф. Александър Фол програма " Странджа - Сакар".  В негова памет е представена и документална изложба в музея. Тук могат да се видят мраморни надгробни плочи, жертвеници, колони с гръцки надписи и мраморна статуя с римска девойка, 2 фронтона от тракийска куполна гробница и керамика. Музеят е част от стоте национални туристически обекта. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Посещение на Историческият музей в град Царево. В музея са експонирани археологически находки, датиращи от преди три хилядолетия и уникалните съкровища от село Синеморец. Сребърното монетно съкровище се състои 199 тетрадрахми. Сред тях са изключително редките монети на тракийския цар Мостис. Златното съкровище - накити на видна тракийка, е шедьовър на елинистическото ювелирно изкуство от III в. пр.Хр. Отпътуване за Старият Созопол. Свободно време за обяд и разходка. Връщане във Велико Търново.

Цената включва:

- Транспорт;

- Екскурзоводско обслужване;

- 2 нощувки със закуски и вечера;

- Медицинска застраховка.

 

Цената не включва: Входни такси на посещаваните обекти!