image
image
КОПРИВЩИЦА - ПАНАГЮРИЩЕ
от 149лв
1 нощувка
България
Октомври,

19-20.10.2024

Първи ден: Отпътуване за Копривщица. Сгушена в прегръдките на Средна гора, заобиколена от вековни борове, нашарена от потоци и реки, скътала в пазвата си паметта на България. Из сокаците, по калдаръмените улички, между високите дувари ще ти се причуе чаткането на неподкованите въстаннически коне, а в музеите ще научим много за миналото... Миналото на будителите и просветителите, на богатите дарители и родолюбивите чорбаджии, за историята на Априлското въстание... По желание посещение на къщи-музеи: Димчо Дебелянов, Тодор Каблешков, Лютовата къща; Георги Бенковски с внушителния като размери и архитектура паметник на апостола, разположен сред красива поляна и разкриващ панорамна гледка към Копривщица. Пешеходната обиколка на архитектурния резерват преминава и през „Мостът на Първата пушка” (известен още като Калъчевия мост), от който на 20 април 1876 г. е изстрелян първия куршум на Априлското въстание. Отпътуване за Панагюрище. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Втори ден: Закуска. Туристическа програма в Панагюрище - къща-музей "Райна Княгиня" и Историческия музей с Трезора на Панагюрското злато. Връщане във Велико Търново.

Цената включва: 1 нощувка със закуска и вечеря, транспорт, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка.

Цената не включва: входни такси за посещаваните обекти:
- Копривщица /обходен билет за 6 обекта/ - 16лв възрастни; 7лв. учащи и пенсионери
- Панагюрище /обходен билет/ - 13лв възрастни; 7лв. учащи и пенсионери, включващ Историческия музей, Възрожденски къщи и Трезора на Панагюрското златно съкровище.
- Трансфер от Павликени - 10лв.