image
image
ПРЕКРАСНИЯТ ИСТАНБУЛ
от 279лв
2 нощувки
Турция
Октомври, Ноември,

17-20.10.2024           31.10-03.11.2024

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване в 20:30 от стадион "Ивайло" Велико Търново. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН: Пристигане в Истанбул сутринта: най-големия мегаполисна територията на Република Турция. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод: Хиподрума, Колоната наКонстантин, Египетския обелиск, змиевидната колона, преминаване покрай Синятаджамия, “Света София” (при възможност ще бъде посетена), двореца “Топкапъ”, автобусна обиколка покрай стените на Константинопол,  посещение на площад „Таксим“. Настаняване в хотел. Вечерта по желание и с допълнително запалащане (20 евро) - посещение на квартал "Аташехир" в азиатската част на Истанбул, където се намира Watergarden Istanbul – един от най-големият гастрономически и развлекателни центрове“. Ще наблюдавате светлинното шоу с танца на Пеещите фонтани -изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Посещение на султанският двореца "Долмабахче" с екскурзовод /по желание - срещу допълнително заплащане - 45 евро/ - невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът е едно от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската имепреия. Обиколка с корабче по Босфора /пожелание – срещу допълнително заплащане - 25 евро/.  Вечерта възможност за вечеря с програма на корабче /пожелание – срещу допълнително заплащане - 40 евро/. Нощувка.

ЧЕТВЪРТ ДЕН: Закуска. Изкачване с лифт до хълма „Пиер Лоти“. Там може да се насладите на невероятната панорама към Златния рог, както през деня така и вечерта, да изпиете едно турско кафе или чай, да поиграете на табла пушейки наргиле. Посещение на Музея на Шоколада в Истанбул, където ще можете да видите много приказни герои, като Снежанка и седемте джуджета, Бременнските музиканти, къщичката на Баба Яга, Хензел и Гретел и много други.  Отпътуване за България с кратка спирка за пазаруване в покрайнините на Одрин. Прибиране късно вечерта.

ЦЕНА: 279ЛВ

 

Цената включва:
- Транспорт с лицензиран автобус
- Митнически и магистрални такси
- 2 нощувки, 2 закуски в хотел 3/4* 
- Медицинска застраховка
- Екскурзоводско обслужване


Цената НЕ включва:
- Вечеря на кораб с атракционна програма - 45 евро
- Посещение  "Долмабахче" - 45 евро
- Watergarden Istanbul - 20 евро
- Хълмът "Пиер Лоти" - 20 евро
- Музей на шоколада - 20 евро
- Екскурзия с корабче по Босфора - 25 евро.

- Доплащане за единична стая - 20 евро на човек на вечер
- разходи от личен характер
- трансфер от Павликени - 10лв.

ЗАБЕЛЕЖКА:

- Програмата не е подходяща за трудноподвижни хора!
- Минимален брой туристи: 40 човека;
- Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена;
- Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
- Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване;

- При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологична обстановка или блокиране на пътни участъци се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

- Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програма;
- Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Турстическата агеция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
- За екскурзията се пътува задължително с валидни лични документи - задграничен паспорт или лична карта.
- ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ
- Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец"