image
image
ПРИРОДНИТЕ ФЕНОМЕНИ НА ХЪРВАТСКА И СЛОВЕНИЯ
от 519лв
3 нощувки
Хърватия, Словения
Май, Септември,

15-18.05.2024         04-07.09.2024

ЗАГРЕБ - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ЛЮБЛЯНА - ПЕЩЕРА ПОСТОЙНА - ЕЗЕРОТО БЛЕД

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване за Загреб в 1 часа  през нощта по маршрут В.Търново - София - Белград - Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод. Разходка в Старата част на Загреб - квартала Градец, площад Бан Йелачич, площад Свети Марко, Парламента и Катедралата. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка в хотел в Загреб.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Национален парк "Плитвички езера".В този ден имате възможността да се насладите на красотите на Националния парк “Плитвице”, който е под егидата на ЮНЕСКО и е известен с 16-те си езера, всяко на различно ниво, съединени чрез серия от каскадни водопади, най-високият от които е 76 метра. Заобиколен от гъсти гори, Националният парк "Плитвице" е природен феномен, който си заслужава да посетите! Обиколката е около 4 часа. Отпътуване за Любляна. Настаняване в хотел. Нощувка в хотел в Любляна.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска . Отпътуване за пещера Постойна, която се намира до едноименния град и е една от най-посещаваните туристически дестинации в Словения. Пещерата е с дължина над 20 км. и е била създадена от река Пивка, която протича в района. Част от маршрута в пещерата се изминава с влакче което представлява първата пещерна железопътна система в света.  Отпътуване за алпийското езеро Блед с възможност за разходка с лодка до острова в езерото и посещение на крепостта (цената за лодката е около 20 евро). Свободно време  в центъра на Любляна. Нощувка в хотел в Любляна. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за България. Пристигане във Велико Търново вечерта. 

ЦЕНА 519лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 1 нощувка в хотел в Загреб, 2 нощувки в хотел в Любляна, 3 закуски, транспорт, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка - чужбина към ЗАД АРМЕЕЦ с асистанс 5000 евро.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА входните такси на посещаваните обекти:
- Пещера Постойна - 30 евро;
- Лодка по езерото Блед - 20 евро;
- Плитвички езера - 35 евро;

ЗАБЕЛЕЖКА:
*Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65г. - 2 лева / на ден
**Доплащане за единична стая - 125 лв

ЗАБЕЛЕЖКА:

  • Минимален брой туристи: 40 човека;
  • Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена;
  • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
  • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване;
  • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
  • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.