image
image
ПЕРПЕРИКОН-ТАТУЛ
от 165лв
1 нощувка
България
Юни, Ноември,

22-23.06.2024     09-10.11.2024

Първи ден: Отпътуване от Велико Търново за Татул. Светилището представлява скален масив, а върхът му - пресечена пирамида. Комплексът се състои от два саркофага, четириъгълно легло за главния олтар и триметров кладенец. Датиран е от края на V и началото на ІV хил. пр.Хр. За това свидетелстват намерените глинени съдове в региона. Посещение на скалното светилище, където вероятно се намира гробът на Орфей.  Посещение на Историческия музей в град Кърджали. Панорамна обиколка на града. Настаняване в хотел . Вечеря. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Посещение на древнотракийския комплекс Перперикон. Архитектурният комплекс представлява грандиозно мегалитно светилище. Предполага се, че това е древнотракийско светилище на Дионис, придобило широка известност в античността. Площта на целия комплекс е около 12 кв. км. Самото светилище Перперикон се извисява на скален връх с надморска височина 470 м. Разкопките там започват през 2000 г., разкривайки голям скален град, чиито разцвет е през римската епоха, макар историята му да започва няколко хилядолетия по-рано. Разглеждане на природния феномен Каменните гъби. Скалните образувания имат форма на естествени гъби - пънчетата им са розови, а шапките - зеленикави. Височината на пънчетата и ширината на шапките е до 2,5 м. Изваяни са в риолитови вулкански туфи. Отпътуване за град Хасково. Посещение на статуята на Света Богородица, регистрирана в Книгата на Гинес като най-високата статуя на Богородица в света. Връщане във В. Търново.

Цената включва: транспорт, 1 нощувка, 1 закуска, 1 вечеря, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка.
Цената не включва: входни такси за посещаваните обекти:
- Татул - 3лв.
- Перперикон - възрастни 6лв., учащи и пенсионери 2лв.
- Исторически музей Кърджали - възрастни 5лв., учащи и пенсионери 2лв.
Възможна е промяна на входните такси от страна на Министерството на туризма в България.

Забележка:
- При възникване на извънредни проблеми в пътната и метеорологична обстановка или блокирани пътни участъци се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращение на програмата.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
- Входните такси на посещаваните обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност за промяната. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.