image
image
БУКУРЕЩ
от 49лв
1 ден
Румъния
Май, Октомври,

25.05.2024     05.10.2024

Отпътуване в 06:00 ч. от стадион „Ивайло" по маршрут Велико Търново - Русе - Букурещ.

Пристигане в Букурещ - град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж”. Панорамна обиколка на част от знаковите места в града – площад Виктория, палата Виктория – седалището на румънското правителство, паметника на Авиаторите, Триумфалната арка - построена в памет на загиналите в Първата световна война.

Посещение на Музея на селото – един от най-големите музеи на открито в Европа. Площта му се простира на над 100 акра по бреговете на езерото Херастрау. Този невероятен музей има колекция от над 300 сгради - къщи, сламени колиби, църкви и мелници, пресъздаващи историята на архитектурата на румънското село.

Посещение на Природонаучния музей. Интериорът  на музея се променя и освен пред огромни скелети на динозаври, ще се озовете в пещера със скални рисунки, изригващ вулкан, сред бозайници от ледената епоха до наши дни, сред риби, насекоми и какво ли не още. Голяма част от експонатите са изложени в характерна за тях среда, с триизмерни макети в реален размер. 

Посещение на сградата на Румънския парламент (Двореца на Чаушеску) - втората по големина административна сграда в света. Освен с огромните си мащаби, сградата ще ви остави без дъх с пищните стълбища, богато декорирани стени и тавани, тежки пердета и килими. А по време на обиколката ще разберете много исторически факти, както и слухове за грандиозното здание, замислено от Чаушеску като най-пищния дворец в света. Свободно време. 

Отпътуване за град Велико Търново.


Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус;
  • панорамна обиколка на Букурещ;
  • медицинска застраховка;
  • екскурзоводско обслужване.

Входните такси на посещаваните обекти се заплащат допълнително.
Входни такси:
- Музей на селото - възрастни 30 леи, пенсионери 15 леи, учащи 8 леи
- Природонаучен музей - възрастни 20леи, пенсионери 10 леи, учащи 5 леи
- Дворец на Чаушеску - възрастни - 60 леи, студенти /18-26г. с представена студентска карта/ - 30леи, деца /7-18г/ - 20 леи.

- Доплащане за медицинска застраховка на лица над 65 години - 2лв./ден

ЗАБЕЛЕЖКА:
- При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологичната обстановка или блокирани пътни участъци се допуска промяна на програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
- Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпило застрахователно събитие.
- Входните такси на туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност за промяната им. Туристите заплащат актуалните входните такси към момента на пътуването.
- Деца, които имат издадени лични карти, пътуват задължително с лична карта, независимо ,че родителите пътуват заедно с тях.
- Деца,които пътуват без родители, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да пътуват с придружител, който да носи нотариално заверено удостоверение, че и ДВАМАТА родители са съгласни детето има да пътува извън страната.
- Ако с детето пътува единия родител, той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от страна на липсващия родител.
- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на граница се предоставят копие от АКТ ЗА РАЖДАНЕ НА ДЕТЕТО!
- В Парламента(ДВОРЕЦЪТ НА ЧАУШЕСКУ) се влиза след предоставен личен документ - лична карта или паспорт. Шофьорска книжка НЕ ПРИЕМАТ!

Цена от Велико Търново: 49 лв

Цена от Габрово: 61 лв

Цена от Павликени: 59 лв